
Így készül az isteni, retró párizsisaláta
Régen a svédasztalokon szinte nélkülözhetetlenek voltak a hidegtálak, de húsok mellé is isteni a retró párizsisaláta. Készítsd el magad is ezt a szuper finomságot. Mutatjuk a receptjét.
A retró hidegtálak közül igazi nagy kedvenc a párizsisaláta. Az íze felidézi a régi időket, ha régen is szeretted, akkor most is újra megkóstolhatod. Igazi ízemlék. Tuti nem tudsz majd neki ellenállni. Gyorsan elkészítheted, hűtve tálalhatod. Nem könnyű étel, húsok mellé köretként, ebédre vagy vacsorára tálalva is szuper választás. Van benne párizsi és tojás is, úgy nagyon laktató, a majonéztől pedig kissé nehézkes, kevés is elég belőle. Íme a párizsisaláta receptje!

Hozzávalók:
- 45 dkg tejföl
- 20 dkg majonéz
- 2 ek. mustár
- só, bors
- 30 dkg párizsi
- 1 fej lila hagyma
- 12 db csemegeuborka
- 4 db főtt tojás
Így készítsd el:
- Öntsd egy tálba a tejfölt, add hozzá a majonézt, a mustárt, sózd, borsózd és alaposan keverd össze.
- A párizsit ujjnyi vastagságúra szeleteld fel, és kockázd. Majd add hozzá a tejfölös alaphoz. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és azt is tedd bele a tálba. Majd az uborkát karikázd fel és szintén mehet bele a salátába. Végül a tojást darabold fel és tedd bele.
- Keverd össze alaposan a salátát, és jól hűtsd be. Végül tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Forrás: mindmegette.hu







