A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.04.

Potyog az alma a fáról? Mutatjuk, mire használhatod

Eljött az almaszüret ideje, máris elkezdtek hullani az érett gyümölcsök a fákról. Az almát nemcsak kompótnak tudod eltenni télire, készíthetsz belőle isteni finom sült teát, ami a a hideg napokon igazi lélekmelegítő lesz.

Ha szereted a gyümölcsteákat, akkor a sült teát egyenesen imádni fogod, hiszen az íze még télen is olyan zamatos, mint a frissen szedett gyümölcsé. A sült tea nem más, mint egy gyümölcskoncentrátum, amit forró vízzel kell hígítani, hogy isteni finom teát kapj végeredményül. A nevét pedig onnan kapta, hogy egyszerűen csak meg kell sütni a gyümölcsöket, és úgy eltenni őket télire.  A sütés hatására karamellizálódik a gyümölcsökben lévő cukor, és a különleges ízt ad a teának. Ha rengeteg almád van, és nem tudod, mit kezdj vele, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet.

Autumn,Apples,On,The,Ground,In,Autumn,In,A,Garden
A hullott almából készül a legfinomabb sült tea! Fotó: Polarpx /  Shutterstock

Sült tea recept

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 7,5 dkg méz vagy 1 kg cukor
  • fél citrom leve
  • őrölt fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:

  • Mosd meg az almákat, vágd ki a magházakat, a rossz részeket; a héjat hagyd rajtuk, ettől csak finomabb lesz a tea! Darabold kockákra a megpucolt gyümölcsöket, majd terítsd el őket egy mély tepsiben.
  • 160 fokos sütőben süsd egy órán keresztül, közben időnként keverd meg. Ha letelt az idő, vedd ki a tepsit, szórd meg a cukorral vagy mézzel, a fahéjjal, szegfűszeggel, és csorgasd rá a citrom levét. Tekerd feljebb a hőfokot a sütőn: 180 fokon süsd még félórát a gyümölcsöt, ettől karamellizálódik.
  • Még forrón pürésítsd botmixerrel a gyümölcsöt, majd töltsd sterilizált üvegekbe, és zárd le jó szorosan a tetővel. Száraz dunsztban hagyd kihűlni; télen pedig csak elő kell venni, ha egy finom teára vágysz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek