tóth gabi
Ha rengeteg almád van, és már nem tudod, hogyan tedd el télire, ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Boros Vali megint remeket alkotott: a karamellás almazselé isteni finom, és gyorsan felhasználható süteményekbe.
Idén bőséges az almatermés, így ha van saját fád, akkor biztosan adn feladatot a sok gyümölcs feldolgozása. Kompótot nem lehet az egészből készíteni, hamar ráunna a család, reszelve, fagyasztva nem az igazi, hiszen süteménybe nehezebb lesz felhasználni a több nedvesség miatt – de szerencsére Boros Vali ötlete minden tanácstalan háziasszonyt kisegíthet! Isteni karamellás almazselét tett el télire, amit almás táskába, pitébe, de akár még palacsintába is tehetsz. Mivel dunsztolva van, a kamrapolcon simán eláll egész télen – vagy akár tovább is –, és ha süteményt sütsz, csak elő kell kapnod. A karamell és az alma nagyon jó párosítás, a mézeskalács-fűszer (amit Vali szintén maga készít, nem boltit használ) és a vanília pedig csak még istenibbé teszi. De lássuk is a receptet!
Karamellás almazselé
Hozzávalók:
Elkészítés: