Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.26.

Tepsis sült füge télire, eszméletlen finom és illatos

Ha nálad is bőséges a fügetermés, érdemes kipróbálni ezt a receptet! A fügének így isteni íze van, és télire is el tudod tenni! Ráadásul sokkal hamarabb készen van, mintha lekvárt főznél a friss gyümölcsből...

Igazi kincs a fügefa a kertben, hiszen gyorsan nő, kevés gondozással is beéri, és bőségesen terem. A füge gyümölcse nemcsak finom, hanem egészséges is, többek között az emésztést is támogatja, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani belőle, de már egy átlagos méretű fügefáról is jóval több termést lehet szüretelni, mint amennyit meg bír enni az ember. Érdemes tehát eltenni télire, általában lekvár vagy chutney készül belőle, de most egy magyar háziasszony, Székely Éva zseniális receptet osztott meg. Nincs más dolgod, mint tepsibe tenni a fügét, és megsütni. Így sokkal kevesebb munkád lesz vele, ráadásul a sütés miatt sokkal jobban kijön a füge finom, különleges íze.

Gyorsabban kész van, mint a lekvár, az íze pedig felejthetetlen! Fotó: Székely Éva

Tepsis füge recept

Hozzávalók:

  • 1 kg füge
  • 20 dkg cukor
  • fahéj, szegfűbors
  • bio narancs reszelt héja
  • nátrium-benzoát

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a fügéket, majd hasítsd be őket keresztben, és helyezd el egy mélyebb tepsiben. Süsd 10 percig 180 fokon, majd szórj a hasítékokba szegfűborsot és őrölt fahéjat. Ha levet enged, azt merd le róla, különben nem sült, hanem főtt füge lesz a végeredmény!
  • Süsd további tíz percig, majd szórd meg a cukorral és a reszelt narancshéjjal a tetejét. Tíz perc után már teljesen puha lesz a füge; kanállal szedd tiszta befőttesüvegekbe, ha kevés a lé, az előzőleg leszedett lével pótolhatod.
  • Tegyél az üvegekbe kevés nátrium-benzoátot, zárd le őket, és szárazdunsztban hagyd kihűlni. Isteni csemege lesz télire, de friss fogyasztásra is kiváló desszert!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek