kulcsár edina
Ha nálad is bőséges a fügetermés, érdemes kipróbálni ezt a receptet! A fügének így isteni íze van, és télire is el tudod tenni! Ráadásul sokkal hamarabb készen van, mintha lekvárt főznél a friss gyümölcsből...
Igazi kincs a fügefa a kertben, hiszen gyorsan nő, kevés gondozással is beéri, és bőségesen terem. A füge gyümölcse nemcsak finom, hanem egészséges is, többek között az emésztést is támogatja, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani belőle, de már egy átlagos méretű fügefáról is jóval több termést lehet szüretelni, mint amennyit meg bír enni az ember. Érdemes tehát eltenni télire, általában lekvár vagy chutney készül belőle, de most egy magyar háziasszony, Székely Éva zseniális receptet osztott meg. Nincs más dolgod, mint tepsibe tenni a fügét, és megsütni. Így sokkal kevesebb munkád lesz vele, ráadásul a sütés miatt sokkal jobban kijön a füge finom, különleges íze.
Tepsis füge recept
Hozzávalók:
Elkészítés: