Hallottál már erről hihetetlen finomságról? Bacon Jam az osztrák Verhaskertes előételhez hasonló szalonnás fogás. Isteni pirítósra rakva, hamburgerbe, és sült húsok mellé is fantasztikus ízvilágba repít el. Mutatjuk ennek a különlegességnek a receptjét. Ezt neked is meg kell kóstolnod!
Hozzávalók:
50 dkg bacon
2 fej vöröshagyma
0,5 tk só
2 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt paprika
0,4 dl bourbon whiskey
2 ek juharszirup
3 ek balzsamecet
2 tk kakukkfű
1,5 tk fekete bors
0,5 csésze barna cukor
Így készítsd el:
Tekerd ki a bacont, és nagyjából 1 cm-es darabokra csíkozd. Serpenyőben alacsony hőmérsékleten, 15 percig süsd a szalonnadarabokat. Szedd ki őket, a zsírt öntsd le róla, egy keveset hagyj a serpenyőben.
A hagymát vágd fel apró kockákra, és a visszamaradt zsiradékon, alacsony hőmérsékleten kezd el dinsztelni, adj hozzá sót, és kevergetve párold meg. Kicsit pirítsd le, amíg jó puha és halványbarna nem lesz.
Amint elérted ezt, add hozzá a zúzott fokhagymát, közben kevergesd, és fűszerezd a paprikával.
Amint a paprika is színt kapott, mehet bele a whiskey, forrald el belőle egy kicsit az alkoholt, és mehet bele a juharszirup is, a balzsamecet. Szórd meg az egészet kakukkfűvel, ízesítsd a borssal. 2 percig párold tovább, közben kevergesd meg. A végén add hozzá a cukrot is, alapos keverés mellett, amíg az egész dzsemszerűvé nem válik. Vedd le a tűzről. Készen is van. Pirítósra kenve, salátával nagyon jó ízű!
Jó étvágyat!
Tipp:
Ínyencek chilivel is ízesítik, hamburgerbe és sült húsok mellé is isteni finom.