
Isteni meggyszósz: főtt húsokhoz való klasszikus
A meggyszezon idején érdemes elkészíteni ez az isteni és igazi klasszikus meggyszószt! Mutatjuk a receptet!
Nagyanyáink, ha húslevest készítettek és a főtt-marha vagy a sertéshúst második fogásként tálalták fel, tuti, hogy nyáron meggyszósz is főztek hozzá és főtt burgonyát. Persze már akkor is érdekes íze volt az édes-sós párosításnak, de ma is adhatsz neki esélyt, ha igazi meggyrajongó vagy. Így készül ez a klasszikus retro finomság:
Meggyszósz

Hozzávalók:
- 70 dkg kimagozott friss meggy
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 2 ek. cukor
- 1/2 db citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
- 3 dl víz
- 2 ek keményítő
Így készítsd el:
- Mosd meg a meggyet és magozd ki, majd szórj rá 1-2 evőkanál cukrot.
- Egy lábosba kezdd el melegíteni és adj hozzá fahéjat, szegfűszeget, cukrot, citrom reszelt héját és sót. Majd öntsd fel 2 dl vízzel, és forrald fel.
- Ha felforrt, akkor egy keverőtálban, a maradék 1 dl vízzel keverd csomómentesre a keményítőt. Öntsd a meggyszószhoz, és sűrítsd be vele.
+ tipp:
Ha nem szeretsz a keményítővel dolgozni, akkor tejfölös vagy tejszínes habarással is sűrítheted a szószt esetleg kevés vanília pudinggal.
Főtt húsok mellé igazi nyári ínyenc mártás!
forrás: mindmegette.hu
Jó étvágyat!







