Magyar Péter nem az első a Tisza pártban aki újságírókra támadna

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.02.

Isteni meggyszósz: főtt húsokhoz való klasszikus

A meggyszezon idején érdemes elkészíteni ez az isteni és igazi klasszikus meggyszószt! Mutatjuk a receptet!

Nagyanyáink, ha húslevest készítettek és a főtt-marha vagy a sertéshúst második fogásként tálalták fel, tuti, hogy nyáron meggyszósz is főztek hozzá és főtt burgonyát. Persze már akkor is érdekes íze volt az édes-sós párosításnak, de ma is adhatsz neki esélyt, ha igazi meggyrajongó vagy. Így készül ez a klasszikus retro finomság:

Meggyszósz

meggyszósz
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 70 dkg kimagozott friss meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 dl víz
  • 2 ek keményítő

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a meggyet és magozd ki, majd szórj rá 1-2 evőkanál cukrot. 
  2. Egy lábosba kezdd el melegíteni és adj hozzá fahéjat, szegfűszeget, cukrot, citrom reszelt héját és sót. Majd öntsd fel 2 dl vízzel, és forrald fel. 
  3. Ha felforrt, akkor egy keverőtálban, a maradék 1 dl vízzel keverd csomómentesre a keményítőt. Öntsd a meggyszószhoz, és sűrítsd be vele. 

+ tipp:

Ha nem szeretsz a keményítővel dolgozni, akkor tejfölös vagy tejszínes habarással is sűrítheted a szószt esetleg kevés vanília pudinggal.

Főtt húsok mellé igazi nyári ínyenc mártás!

forrás: mindmegette.hu

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek