
Kovászolj cukkinit, meg fogsz lepődni, milyen finom
Még tart a cukkiniszezon, és ha már nincs egyéb ötleted, jöhet a kovászolás! Isteni finom a kovászos cukkini és nagyon egyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!
Cukkini szezonban a kovászolást sem szabad kihagyni. Az uborka és a káposzta mellett ezt a zöldséget is érdemes savanyítani. Íze semmivel nem összehasonlítható, és a grill húsok mellé kifejezetten illik is. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Imádni fogod!

Hozzávalók:
- 1 kg zsenge cukkini
- 1 csomag kaporlevél és szár
- 4 gerezd fokhagyma
- néhány csili paprika (opcionális)
- 1 közepes szelet rozskenyér
- víz literenként 1 púpos kanál sóval
Így készítsd el:
- Vágd le a cukkinik végét és utána alaposan mosd meg őket. Kóstold meg, nehogy keserű legyen.
- Vágd fel hosszában a cukkiniket, és az üveg aljára helyezd el a megmosott kaporlevelet, majd szépen sorban a cukkiniket, közéjük bújtatva a megpucolt gerezd fokhagymákat. tetejére helyezd rá a kaporszárat és a kenyeret.
- Öntsd fel langyos sós vízzel. Majd letakarva a napsütésben , meleg helyen 4 napig érleld.
- Akkor lesz jó, ha az üvegben lévő cukkini veszít élénk színéből, és sárgászöld színt vesz fel.
- Tedd át a cukkiniket egy fedeles tálba, és a levet leszűrve önts rá.
Tipp:
Tárold hűtőszekrényben ott egy hétig is eláll, és friss marad. Hidegen fogyaszthatod!
Jó étvágyat!
Milyen hatása van a cukkininek az egészségre?
- Segít a fogyásban és az egészséges súly megtartásában
- Segít a szívbetegségek megelőzésében
- Erősíti az immunrendszert
- Nagyon jó hatással van az emésztésre
- Csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, ha rendszeresen eszed.







