FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.20.

Kovászolj cukkinit, meg fogsz lepődni, milyen finom

Még tart a cukkiniszezon, és ha már nincs egyéb ötleted, jöhet a kovászolás! Isteni finom a kovászos cukkini és nagyon egyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!

Szerző Ripost

Cukkini szezonban a kovászolást sem szabad kihagyni. Az uborka és a káposzta mellett ezt a zöldséget is érdemes savanyítani. Íze semmivel nem összehasonlítható, és a grill húsok mellé kifejezetten illik is. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Imádni fogod!

Healthy,Homemade,Fermented,Food.,Pickled,Zucchini,With,Mint,Preserved,Canned
Fotó: Elena Hramova /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge cukkini
  • 1 csomag kaporlevél és szár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • néhány csili paprika (opcionális)
  • 1 közepes szelet rozskenyér
  • víz literenként 1 púpos kanál sóval

Így készítsd el:

  1. Vágd le a cukkinik végét és utána alaposan mosd meg őket. Kóstold meg, nehogy keserű legyen. 
  2. Vágd fel hosszában a cukkiniket, és az üveg aljára helyezd el a megmosott kaporlevelet, majd szépen sorban a cukkiniket, közéjük bújtatva a megpucolt gerezd fokhagymákat. tetejére helyezd rá a kaporszárat és a kenyeret.
  3. Öntsd fel langyos sós vízzel. Majd letakarva a napsütésben , meleg helyen 4 napig érleld. 
  4. Akkor lesz jó, ha az üvegben lévő cukkini veszít élénk színéből, és sárgászöld színt vesz fel. 
  5. Tedd át a cukkiniket egy fedeles tálba, és a levet leszűrve önts rá. 

Tipp:

Tárold hűtőszekrényben ott egy hétig is eláll, és friss marad. Hidegen fogyaszthatod!

Jó étvágyat!

Milyen hatása van a cukkininek az egészségre?

  • Segít a fogyásban és az egészséges súly megtartásában
  • Segít a szívbetegségek megelőzésében
  • Erősíti az immunrendszert
  • Nagyon jó hatással van az emésztésre
  • Csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, ha rendszeresen eszed.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek