Kovászolj cukkinit, meg fogsz lepődni, milyen finom
Még tart a cukkiniszezon, és ha már nincs egyéb ötleted, jöhet a kovászolás! Isteni finom a kovászos cukkini és nagyon egyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!
Cukkini szezonban a kovászolást sem szabad kihagyni. Az uborka és a káposzta mellett ezt a zöldséget is érdemes savanyítani. Íze semmivel nem összehasonlítható, és a grill húsok mellé kifejezetten illik is. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Imádni fogod!
Hozzávalók:
1 kg zsenge cukkini
1 csomag kaporlevél és szár
4 gerezd fokhagyma
néhány csili paprika (opcionális)
1 közepes szelet rozskenyér
víz literenként 1 púpos kanál sóval
Így készítsd el:
Vágd le a cukkinik végét és utána alaposan mosd meg őket. Kóstold meg, nehogy keserű legyen.
Vágd fel hosszában a cukkiniket, és az üveg aljára helyezd el a megmosott kaporlevelet, majd szépen sorban a cukkiniket, közéjük bújtatva a megpucolt gerezd fokhagymákat. tetejére helyezd rá a kaporszárat és a kenyeret.
Öntsd fel langyos sós vízzel. Majd letakarva a napsütésben , meleg helyen 4 napig érleld.
Akkor lesz jó, ha az üvegben lévő cukkini veszít élénk színéből, és sárgászöld színt vesz fel.
Tedd át a cukkiniket egy fedeles tálba, és a levet leszűrve önts rá.
Tipp:
Tárold hűtőszekrényben ott egy hétig is eláll, és friss marad. Hidegen fogyaszthatod!
Jó étvágyat!
Milyen hatása van a cukkininek az egészségre?
Segít a fogyásban és az egészséges súly megtartásában
Segít a szívbetegségek megelőzésében
Erősíti az immunrendszert
Nagyon jó hatással van az emésztésre
Csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, ha rendszeresen eszed.