Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.20.

Így készíts bort fügéből, fantasztikus ez a recept

Igazi különlegesség, ami nagyon jól tud esni a hideg téli estéken! Adhatod ajándékba is, vagy megkínálhatod vele a vendégeket, mindenképpen sikert fog aratni. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult.

Akinek van otthon fügéje a kertben, az minden bizonnyal főzött már belőle lekvárt télire, vagy készített chutney-t, esetleg fügelikőrt. De érdemes bort is készíteni belőle, mert ez az ital édes, lágy, és isteni finom fügés aromája van. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult, bár tény, hogy kell hozzá némi türelem, mert időigényes a folyamat!

Two,Glasses,Red,Wine,On,Kitchen,Table,With,Figs,At
Isteni finom a fügebor, érdemes elkészíteni! Fotó: VICUSCHKA /  Shutterstock

Fügebor recept

Hozzávalók:

  • 1 kg füge
  • 3 dkg élesztő
  • 3 kg cukor
  • 3 dkg borkő
  • 10.5 liter víz

Elkészítés:

  • Az érett fügéket mosd meg, vágd le a szárukat, majd vágd őket félbe, és tedd egy nagy befőttesüvegbe őket. Morzsolj el 1 dkg élesztőt, és szórd rájuk 1 dkg borkősavval együtt. 3,5 vizet és 1 kg cukrot főzz fel, hűtsd vissza, majd öntsd rá a fügére. Az üveget kösd le tüllel vagy gézzel. Ezután hagyd érni két hétig az egészet; hűvös helyen, lehetőleg a pincében.
  • Az első érlelés után szűrd le a fügék levét, és tedd félre. A fügékre tegyél ismét 1 dkg élesztőt, 1 dkg borkőt, és készítsd el megint a cukorszirupot, amit ezúttal is kihűtve önts rá. Ezután ismét pihentesd az egészet két hétig.
  • A kéthetes érlelés után ismét szűrd le a levet, és tedd el, majd ismételd meg az előző két érlelés előtti eljárást, de ezúttal három hétig hagyd érni a fügebort. Ha ez letelt, szűrd le az utolsó adag levet, a három szűretet öntsd össze, és tedd jól zárható palackokba. Máris érdemes megkóstolni, de nagyon sokáig eláll a fügebor.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek