Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.15.

Ettől az egyszerű trükktől lesz mennyei a töltött paprika

Itt a paradicsom- és paprikaszezon, érdemes elkészíteni ezt a könnyű nyári finomságot! Ahhoz, hogy tökéletes legyen, fontos, hogy frissek legyenek az alapanyagok, de a plusz ízt, amitől mindenki megnyalja a tíz ujját, egy különleges fűszer adja...

Nem túlzás kijelenteni, hogy a magyarok egyik kedvenc nyári étele a töltött paprika. El lehet persze télen is készíteni, de akkor az igazi, ha frissek az alapanyagok; pláne, ha házi a paprika és a paradicsom! Hogy teltebbek, gazdagabbak legyenek az ízek, egy csipet lestyánt is adj hozzá; fejedelmi lakoma lesz. Mutatjuk a receptet!

Isteni finom, könnyű nyári ebéd a töltött paprika! / Fotó: Halász Peca István (Vali hagyományos konyhája, Facebook)

 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 4 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 5 dkg rizs

A paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 150 gramm sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár
  • 1 csok. petrezselyemzöld
  • 7 dl víz
  • 1 szál lestyán
  • só, bors
  • ízlés szerint 1-3 ek cukor

Elkészítés:

  • Kockázd fel a vöröshagymát, pirítsd meg egy kevés olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd keverd össze a darált hússal.
  • Főzd félkészre a rizst, add hozzá a húshoz a tojással, borssal, kevés pirospaprikával és sóval. Alaposan dolgozd össze a tölteléket.
  • Hámozd meg a paradicsomokat: vágd be az aljukat, forrázd le őket, majd mártsd rögtön hideg vízbe; így könnyen le tudod húzni a héjat. Vágd apró darabokra a megpucolt paradicsomot, add hozzá a két gerezd reszelt fokhagymát, és főzd meg az alapot.
  • Töltsd meg a paprikákat a töltelékkel, míg fő a mártás. Ha marad ki hús, készítsd húsgombócokat. Tedd a megtöltött paprikákkal együtt az alapba, add hozzá a paradicsompürét, a vizet, és sózd meg. Most fűszerezd a mártást az ízlés szerinti cukorral, sóval, borssal, apóra vágott petrezselyemmel és a lestyánnal. Közepes lángon 40-50 perc alatt főzd készre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek