
Ezt nem hittük volna: mackósajttól lesz isteni a főtt kukorica
Ez az a tipikus nyári étel, amit nem lehet megunni, és nemcsak a strandon, de otthon is rendszeresen terítékre kerül. Mutatunk egy olyan változatot, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját!
Itt az ideje elkészíteni ezt a finomságot: a főtt kukorica mindenki kedvence, és jóval többet kihozhatsz belőle annál, minthogy sós vízben megfőzöd. Persze úgy is finom, de rengeteg változata van még, például van, aki vékonyan bekeni vajjal a frissen főtt csöveket, de sokan fűszerezik is tálalás előtt. Most egy olyan változatot mutatunk, ahol a főzővízbe kerül a plusz: néhány mackósajt és fűszerek, és új dimenzióba kerül a főtt kukorica!

Mackósajtos főtt kukorica
Hozzávalók:
- 3 nagy cső csemegekukorica
- 4 db natúr mackósajt
- 1 szál friss rozmaring
- 1 ek csilipehely
- 0,5 ek szerecsendió
- 1 ek só
- 1 ek cukor
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábosban tegyél fel vizet, add hozzá a mackósajtokat, és addig melegítsd, míg teljesen fel nem oldódnak.
- Tedd a vízbe a kettévágott, megpucolt kukoricacsöveket, majd jöhetnek a fűszerek: a rozmaring, csilipehely, a reszelt szerecsendió, végül a só és a cukor. Fedő alatt főzd 30-40 percig a kukoricát, majd tálald. Isteni csemege!
Ebben a videóban láthatod az elkészítést lépésről lépésre:






