Létrehozva: 2024.06.28.

Ezt nem hittük volna: mackósajttól lesz isteni a főtt kukorica

Ez az a tipikus nyári étel, amit nem lehet megunni, és nemcsak a strandon, de otthon is rendszeresen terítékre kerül. Mutatunk egy olyan változatot, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját!

Itt az ideje elkészíteni ezt a finomságot: a főtt kukorica mindenki kedvence, és jóval többet kihozhatsz belőle annál, minthogy sós vízben megfőzöd. Persze úgy is finom, de rengeteg változata van még, például van, aki vékonyan bekeni vajjal a frissen főtt csöveket, de sokan fűszerezik is tálalás előtt. Most egy olyan változatot mutatunk, ahol a főzővízbe kerül a plusz: néhány mackósajt és fűszerek, és új dimenzióba kerül a főtt kukorica!

Sweet,Boiled,Corn,,Food,Concept,Photo
Tökéletesen harmonizálnak az ízek, ha így készíted a főtt kukoricát Fotó: Esin Deniz /  Shutterstock

Mackósajtos főtt kukorica

Hozzávalók: 

  • 3 nagy cső csemegekukorica
  • 4 db natúr mackósajt
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek csilipehely
  • 0,5 ek szerecsendió
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor

Elkészítés:

  • Egy nagyobb lábosban tegyél fel vizet, add hozzá a mackósajtokat, és addig melegítsd, míg teljesen fel nem oldódnak. 
  • Tedd a vízbe a kettévágott, megpucolt kukoricacsöveket, majd jöhetnek a fűszerek: a rozmaring, csilipehely, a reszelt szerecsendió, végül a só és a cukor. Fedő alatt főzd 30-40 percig a kukoricát, majd tálald. Isteni csemege!

Ebben a videóban láthatod az elkészítést lépésről lépésre:


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek