RETRO RÁDIÓ

Olcsó vacsora: Villámgyorsan elkészül az isteni krumpligombóc

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 24. 17:30
Frissítve2024. 08. 01. 06:34

Ha nagyon finom, gyorsan elkészíthető és olcsó vacsorát szeretnél összedobni, akkor ezt a krumpligombócot neked találták ki. Régi ízekre emlékeztet és garantált a sikere. Mutatjuk a receptet.

Nem ördöngösség, és nem kell hozzá sok idő sem, mégis nagyon finom ebéd kerülhet az asztalra. Ha nem ragaszkodsz a húsos ételekhez, akkor ezt a krumpligombócot mielőbb készítsd el. Egyszerű a receptje és az íze fenséges!

krumpligombóc
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

mártáshoz:

  • 2 fej hagyma
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 ek olaj

krumpligombóchoz:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt 
  • reszelt sajt a tetejére( elhagyhatod)

Így készítsd el:

  1. A 2 fej vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra a fokhagymával együtt és dinszteld meg kevés olajon. Fűszerezd sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Majd lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit tegyél a hagymás alapra.
  2. A krumplit pucold meg, vágd fel kockákra. és sós vízben főzd meg. Amikor megpuhult, szűrd le, törd össze, és üsd bele a tojásokat, add hozzá a lisztet, annyit amennyit felvesz. Készítsd belőle golyókat és sós vízben főzd ki őket. Amint a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal emeld ki őket, és tedd bele a mártásba.
  3. Reszelt sajttal a tetején vagy egy kis tejföllel leöntve tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.