Olcsó vacsora: Villámgyorsan elkészül az isteni krumpligombóc
Ha nagyon finom, gyorsan elkészíthető és olcsó vacsorát szeretnél összedobni, akkor ezt a krumpligombócot neked találták ki. Régi ízekre emlékeztet és garantált a sikere. Mutatjuk a receptet.
Nem ördöngösség, és nem kell hozzá sok idő sem, mégis nagyon finom ebéd kerülhet az asztalra. Ha nem ragaszkodsz a húsos ételekhez, akkor ezt a krumpligombócot mielőbb készítsd el. Egyszerű a receptje és az íze fenséges!
Hozzávalók:
mártáshoz:
2 fej hagyma
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
4 dl tejföl
2 ek olaj
krumpligombóchoz:
1 kg burgonya
2 db tojás
25 dkg liszt
só
reszelt sajt a tetejére( elhagyhatod)
Így készítsd el:
A 2 fej vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra a fokhagymával együtt és dinszteld meg kevés olajon. Fűszerezd sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Majd lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit tegyél a hagymás alapra.
A krumplit pucold meg, vágd fel kockákra. és sós vízben főzd meg. Amikor megpuhult, szűrd le, törd össze, és üsd bele a tojásokat, add hozzá a lisztet, annyit amennyit felvesz. Készítsd belőle golyókat és sós vízben főzd ki őket. Amint a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal emeld ki őket, és tedd bele a mártásba.
Reszelt sajttal a tetején vagy egy kis tejföllel leöntve tálalhatod is.