Létrehozva: 2022.11.30.

Így készül a krumplitócsni, olcsó és isteni finom vacsora

Az isteni tócsni igazi gyorsvacsora, amire senki nem fog nemet mondani! Néhány szem krumpliból fejedelmi lakomát varázsolhatsz az asztalra, mutatjuk a legjobb receptet!

Ha igazán finom, variálható és olcsó vacsorára vágysz, akkor jöhet a tócsni! Nem véletlen, hogy az ország minden táján ismerik – bár rengetegféle néven: többek között lapcsánkának, a mackónak, a burgonyaropogósnak is hívják. Nincs hozzá másra szükséged, mint néhány szem krumplira, egy tojásra, lisztre, és sóra. Persze a tócsnit a végtelenségig variálhatod: van, aki tesz a tésztába fokhagymát, reszelt hagymát, pirospaprikát, borsot, mások natúran szeretik, de egy dologban mindenki egyetért: a tócsni elképzelhetetlen egy isteni mártogatós nélkül! Most, hogy a tejföl igencsak drága lett, érdemes ezt natúr joghurttal helyettesíteni, hiszen így feleannyiba kerül. Készítheted fokhagymásan, zöldfűszerekkel, de akár keverhetsz bele egy-két teáskanál darált nyers csípőspaprikát is. Mutatunk egy alap tócsnireceptet!

A tócsni minden hozzávalója hatósági áras.
Mártogatós nélkül nem az igazi a tócsni! (Fotó: mindmegette.hu)

Tócsni recept

Hozzávalók:

  • 4 szem burgonya
  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyit felvesz
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés:

  • Hámozd meg a krumplikat, alaposan mosd meg őket, majd reszeld le nyersen nagy lyukú reszelőn. Add hozzá a tojást, a sót, borsot ízlés szerint, majd óvatosan adagolj hozzá lisztet. Akkor jó a tészta, ha könnyen formálható, jól gyúrható masszává állt össze.
  • Kanállal szaggasd forró olajba a tócsni tésztáját. Fontos, hogy a darabok ne legyenek túl vastagok, hogy át tudjanak sülni. Süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd csepegtesd le róluk az olajat szűrőn, vagy tedd őket konyhai papírtörlőre. 
  • Mártogatóssal, melegen tálald.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek