
Így készül a krumplitócsni, olcsó és isteni finom vacsora
Az isteni tócsni igazi gyorsvacsora, amire senki nem fog nemet mondani! Néhány szem krumpliból fejedelmi lakomát varázsolhatsz az asztalra, mutatjuk a legjobb receptet!
Ha igazán finom, variálható és olcsó vacsorára vágysz, akkor jöhet a tócsni! Nem véletlen, hogy az ország minden táján ismerik – bár rengetegféle néven: többek között lapcsánkának, a mackónak, a burgonyaropogósnak is hívják. Nincs hozzá másra szükséged, mint néhány szem krumplira, egy tojásra, lisztre, és sóra. Persze a tócsnit a végtelenségig variálhatod: van, aki tesz a tésztába fokhagymát, reszelt hagymát, pirospaprikát, borsot, mások natúran szeretik, de egy dologban mindenki egyetért: a tócsni elképzelhetetlen egy isteni mártogatós nélkül! Most, hogy a tejföl igencsak drága lett, érdemes ezt natúr joghurttal helyettesíteni, hiszen így feleannyiba kerül. Készítheted fokhagymásan, zöldfűszerekkel, de akár keverhetsz bele egy-két teáskanál darált nyers csípőspaprikát is. Mutatunk egy alap tócsnireceptet!

Tócsni recept
Hozzávalók:
- 4 szem burgonya
- 1 tojás
- annyi liszt, amennyit felvesz
- olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
- Hámozd meg a krumplikat, alaposan mosd meg őket, majd reszeld le nyersen nagy lyukú reszelőn. Add hozzá a tojást, a sót, borsot ízlés szerint, majd óvatosan adagolj hozzá lisztet. Akkor jó a tészta, ha könnyen formálható, jól gyúrható masszává állt össze.
- Kanállal szaggasd forró olajba a tócsni tésztáját. Fontos, hogy a darabok ne legyenek túl vastagok, hogy át tudjanak sülni. Süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd csepegtesd le róluk az olajat szűrőn, vagy tedd őket konyhai papírtörlőre.
- Mártogatóssal, melegen tálald.






