tóth gabi
Az isteni tócsni igazi gyorsvacsora, amire senki nem fog nemet mondani! Néhány szem krumpliból fejedelmi lakomát varázsolhatsz az asztalra, mutatjuk a legjobb receptet!
Ha igazán finom, variálható és olcsó vacsorára vágysz, akkor jöhet a tócsni! Nem véletlen, hogy az ország minden táján ismerik – bár rengetegféle néven: többek között lapcsánkának, a mackónak, a burgonyaropogósnak is hívják. Nincs hozzá másra szükséged, mint néhány szem krumplira, egy tojásra, lisztre, és sóra. Persze a tócsnit a végtelenségig variálhatod: van, aki tesz a tésztába fokhagymát, reszelt hagymát, pirospaprikát, borsot, mások natúran szeretik, de egy dologban mindenki egyetért: a tócsni elképzelhetetlen egy isteni mártogatós nélkül! Most, hogy a tejföl igencsak drága lett, érdemes ezt natúr joghurttal helyettesíteni, hiszen így feleannyiba kerül. Készítheted fokhagymásan, zöldfűszerekkel, de akár keverhetsz bele egy-két teáskanál darált nyers csípőspaprikát is. Mutatunk egy alap tócsnireceptet!
Tócsni recept
Hozzávalók:
Elkészítés: