7 éve

Könnyű és finom! Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval

Könnyû ebédet kínálunk: egyszerûen elkészíthetõ és nagyon finom cukkinilepény, joghurtos mártogatóval.

CUKKINI LEPÉNY, JOGHURTOS MÁRTOGATÓVAL

Hozzávalók:

  • ½ kg cukkini

  • 1 ek só

  • 1 cs. snidling

  • 2 cikk fokhagyma

  • 4 ek parmezán, reszelve

  • 4 ek reform liszt (pl. Norbi liszt)

  • 2 tojás

  • ½ tk. sütőpor

  • só, bors

  • olíva olaj

     

  • Így készítsd:

  • A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
  • Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
  • A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
  • Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
  • Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
  • Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
  • A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld!
  • MÁRTOGATÓ:

    1 pohár joghurban keverj el 1 ek. snidlinket, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát. Add hozzá egy fél citrom levét, jól borsozd meg.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!