RETRO RÁDIÓ

Könnyű és finom! Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval

Könnyű és finom! Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 20. 14:21

Könnyû ebédet kínálunk: egyszerûen elkészíthetõ és nagyon finom cukkinilepény, joghurtos mártogatóval.

CUKKINI LEPÉNY, JOGHURTOS MÁRTOGATÓVAL

Hozzávalók:

  • ½ kg cukkini

  • 1 ek só

  • 1 cs. snidling

  • 2 cikk fokhagyma

  • 4 ek parmezán, reszelve

  • 4 ek reform liszt (pl. Norbi liszt)

  • 2 tojás

  • ½ tk. sütőpor

  • só, bors

  • olíva olaj

     

  • Így készítsd:

  • A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
  • Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
  • A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
  • Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
  • Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
  • Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
  • A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld!
  • MÁRTOGATÓ:

    1 pohár joghurban keverj el 1 ek. snidlinket, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát. Add hozzá egy fél citrom levét, jól borsozd meg.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.