Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.21.

Ne hagyd abba a rázogatást: így készül a hideg olasz krémkávé

Ha szeretnéd új dimenzióba helyezni a kávézást, akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod! A végeredmény finom, krémes, hűsítő és ellenállhatatlan.

Nyáron egy jó jeges kávé nagyon jól tud esni, de érdemes kipróbálni azt is, milyen, ha extra finomságot készítesz a reggeli feketédből. Az olasz hideg krémkávé garantáltan felébreszt, és felejthetetlen az íze. Arra kell csak vigyázni, hogy ugyanannyi koffeint tartalmaz, mint egy rendes kávé, így mellé már ne dobj be még egy csészével! A recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, és mindenki imádni fogja.

Italian,Chocolate,And,Coffee,Mousse,Dessert,Semifreddo,-,Half-frozen,Ice
Ezt a kávét nem meginni, hanem kanalazni kell. Fotó: RomanaMart /  Shutterstock

Hideg olasz krémkávé

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1 dl kávé
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • Hűtsd le a kávét, fontos, hogy ne legyen meleg, amikor a krémet elkészíted belőle; minél hidegebb, annál jobb!  Add hozzá az ízlés szerinti cukrot, majd fogj egy zárható fedelű edényt, öntsd bele a kávét, és csurgasd rá a tejszínt.
  • Zárd le az edény fedelét, és kezdd el rázni a keveréket. Legalább 1-2 perc rázogatásra van szükség ahhoz, hogy besűrűsödjön és habos krém legyen belőle.
  • Ha elkészült a krém, tedd a fagyasztóba egy órára. Utána hintsd meg fahéjjal, vagy díszítsd tejszínhabbal, és máris fogyaszthatod!

 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek