tóth gabi
Ezt a nyári finomságot neked is meg kell ismerned, hihetetlen mire lehet felhasználni a görög dinnye héját! Mutatjuk a szuper ötletet.
Még javában tart a szezon, bizonyára több görögdinnye is elfogy még a családban a nyár során. Ilyenkor a legfinomabb a dinnye, öröm hallani, ahogy reped a héja, és isteni finom, ahogy elomlik a szájban a lédús gyümölcshús. A dinnyével csak az a baj, hogy viszonylagosan sok a héja, ha megveszünk egy 7-8 kilósl görögöt, abból legalább 3 kg a héja. Nem jó érzés kidobni a drága dinnyehéjat... Igaz, mostantól kezdve nem is kell, mert mint kiderült, nagyon is ehető a vastag, zöldesfehér héj. Sokan lekvárt főznek belőle, ám most egy egészen új recept bukkant fel a neten, kégpedig a kovászolt dinnyehéj! Állítólag isteni finom, te se hagyd ki ezt a finomságot! Főleg, ha szereted a kovászos uborkát, akkor ezt a savanyúságot épp neked találták ki. Nagyon zamatos, és illik mindenféle húshoz, akárcsak a kovi ubi. Roppant egyszerű elkészíteni, nagyon egészséges, és a kapor fantasztikusan feldobja. Hűsít a nagy melegben és hihetetlen jó hatással van a szervezetre. Így mentsd meg a dinnye héját!
Jó étvágyat!
A dinnye héja magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják!