Nyár egyik nagy kedvenc étele a lecsó. Ha szeretnéd egy kisit másképpen csinálni és mégis nagyon ízletes ételt enni, akkor a török változatát épp neked találták ki. Mutatjuk a szuper receptet:
Hozzávalók:
40 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 db chili
1 db piros vagy zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
csip só, bors
1 csokor petrezselyem, vagy oregánó
4 db tojás
1 db chili
só bors
1 db paradicsom
1 db paprika
fokhagyma
olívaolaj
oregano
tojás
1 db zöldpaprika
petrezselyem
Így készítsd el:
Mosd meg a paprikát, magozd ki, vágd félbe és szeleteld fel. A hagymát is pucold meg és aprítsd. A paprikával és csilivel kevés olajon, fedő alatt dinszteld meg. Sózd, borsozd, és párold puhára, amíg teljesen elpárolog a leve.
A paradicsomot szintén vágd fel, add a paprikához és hagyd párolódni a saját levében, alacsony lángon, fedő alatt.
Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a végén add hozzá. A török lecsónak fontos eleme a tojás, amit hagyj egyben megsülni a zöldséges alapon. Figyelj arra, hogy akkor kész az étel, amikor a tojás még kicsit lágy.
Használj kenyeret , vagy török lepényt kanál helyett, tunkolgasd. Igen kellemes, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik a kenyéren.