FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.13.

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

Ismerd meg a török lecsó receptjét! Török lepénykenyérrel nincs is finomabb! Nyár nagy újdonsága lehet. Ideje elkészíteni.

Szerző Ripost

Nyár egyik nagy kedvenc étele a lecsó. Ha szeretnéd egy kisit másképpen csinálni és mégis nagyon ízletes ételt enni, akkor a török változatát épp neked találták ki. Mutatjuk a szuper receptet:

Traditional,Turkish,Food,Menemen.,Famous,Turkish,Menemen,Dinner,On,Table,
Fotó: Mehmet Cetin /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db chili
  • 1 db piros vagy zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • csip só, bors
  •  1 csokor petrezselyem, vagy oregánó
  • 4 db tojás
  • 1 db chili
  • só bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • oregano
  • tojás
  • 1 db zöldpaprika
  • petrezselyem

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a paprikát, magozd ki, vágd félbe és szeleteld fel. A hagymát is pucold meg és aprítsd. A paprikával és csilivel kevés olajon, fedő alatt dinszteld meg. Sózd, borsozd, és párold puhára, amíg teljesen elpárolog a leve.
  2. A paradicsomot szintén vágd fel, add a paprikához és hagyd párolódni a saját levében, alacsony lángon, fedő alatt.
  3. Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a végén add hozzá. A török lecsónak fontos eleme a tojás, amit hagyj egyben megsülni a zöldséges alapon. Figyelj arra, hogy akkor kész az étel, amikor a tojás még kicsit lágy. 
  4. Használj kenyeret , vagy török lepényt kanál helyett, tunkolgasd. Igen kellemes, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik a kenyéren. 

 Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek