RETRO RÁDIÓ

Ez a recept mindent visz: Imádjuk a sárgabarackos morzsasütit

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 08. 12:30

Nyár közepén a sárgabarack mindent visz! Pitébe, piskótába, a legkülönbözőbb sütikbe teheted, de készül belőle lekvár és fagyi is. Most viszont a legütősebb morzsasüti receptjét hoztuk el.

Sárgabarack-szezon idején ne hagyd ki a morzsasütit! Ez az isteni recept ráadásul mindent visz!

Sárgabarackos morzsasüti

Crumble,With,Apricot,And,Cinnamon.
Fotó: Lesya Dolyuk /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csip só
  • 25 dkg cukor
  • 75 dkg sárgabarack

Így készítsd el: 

  1. Olvaszd meg a vajat. Keverd össze a lisztet, a diót, a sót és a cukrot. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd morzsás állagúra.  Ezután a tészta kétharmadát nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába. 
  2. Mosd meg a sárgabarackot, vágd félbe és magozd ki, majd terítsd el a formában, és morzsold rá a megmaradt tésztát, és szórd meg 2 ek cukorral.  
  3. 200 C-fokra előmelegített sütő alsó részében 30-35 percig süsd, majd vedd ki és hagyd hűlni. Szeleteld fel és már tálalhatod is. 
    Jó étvágyat!

Tipp: 

Tehetsz bele fahéjat is a dió helyett.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.