FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.08.

Ez a recept mindent visz: Imádjuk a sárgabarackos morzsasütit

Nyár közepén a sárgabarack mindent visz! Pitébe, piskótába, a legkülönbözőbb sütikbe teheted, de készül belőle lekvár és fagyi is. Most viszont a legütősebb morzsasüti receptjét hoztuk el.

Sárgabarack-szezon idején ne hagyd ki a morzsasütit! Ez az isteni recept ráadásul mindent visz!

Sárgabarackos morzsasüti

Crumble,With,Apricot,And,Cinnamon.
Fotó: Lesya Dolyuk /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csip só
  • 25 dkg cukor
  • 75 dkg sárgabarack

Így készítsd el: 

  1. Olvaszd meg a vajat. Keverd össze a lisztet, a diót, a sót és a cukrot. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd morzsás állagúra.  Ezután a tészta kétharmadát nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába. 
  2. Mosd meg a sárgabarackot, vágd félbe és magozd ki, majd terítsd el a formában, és morzsold rá a megmaradt tésztát, és szórd meg 2 ek cukorral.  
  3. 200 C-fokra előmelegített sütő alsó részében 30-35 percig süsd, majd vedd ki és hagyd hűlni. Szeleteld fel és már tálalhatod is. 
    Jó étvágyat!

Tipp: 

Tehetsz bele fahéjat is a dió helyett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek