FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.19.

A szilvásgombóc kistestvére most a legfinomabb: jöhet a sárgabarack

Itt a sárgabarack szezonja! Semmiképp ne hagyd ki a kedvenc gombócodat! A nyár egyik legfinomabb receptjét mutatjuk most neked.

Isteni finom ez a gombóc, így készítsd el, hogy tökéletes legyen! Rakj bele friss, zamatos sárgabarackot, és figyelj oda, hogy a tésztája tökéletes legyen. A műfaj nagy klasszikusának, a szilvásgombócnak a kistestvére legalább olyan izgalmas és könnyű. Nyári változatából máris ehetsz egy jó nagy adagot, készítsd el az alábbi recept alapján!

 

recept
Ezt ki kell próbálnod!  Fotó: Soltész László / Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • 1 kg megmosott, főtt, összetört burgonya 
  • 2 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 20 db sárgabarack
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek fahéjas porcukor
recept
A család imádni fogja  Fotó: Nanszák Erzsébet / Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

 

Így készítsd el:

  1. A megfőtt és krumplinyomóval átnyomott burgonyát gyúrd össze a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval. 
  2. A tésztát deszkán formázd cipóvá, majd takard le és 10 percig pihentesd. 
  3. A barackokat mosd meg, szárítsd meg és vágd ketté, magozd ki. 
  4. A tésztát nyújtsd ki, és vágd fel kockákra, a közepébe tedd bele a barackot tetejére egy kis fahéjas cukrot, és a tészta széleit hajtsd rá. Tenyeredben formázz belőlük gombócokat.
  5. Tegyél fel vizet forrni lábosban és főzd meg a gombócokat kisebb adagokban, addig míg fel nem jönnek a víz felszínére. Vedd ki a vízből és csepegtesd le a gombócokat. 
  6. Közben forrósítsd fel a vajat, szórd bele a zsemlemorzsát és pirítsd meg. A gombócokat forgasd meg a pirított zsemlemorzsában és szórd meg fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek