Isteni finom ez a gombóc, így készítsd el, hogy tökéletes legyen! Rakj bele friss, zamatos sárgabarackot, és figyelj oda, hogy a tésztája tökéletes legyen. A műfaj nagy klasszikusának, a szilvásgombócnak a kistestvére legalább olyan izgalmas és könnyű. Nyári változatából máris ehetsz egy jó nagy adagot, készítsd el az alábbi recept alapján!
Hozzávalók:
1 kg megmosott, főtt, összetört burgonya
2 db tojás
35 dkg liszt
20 db sárgabarack
5 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
2 ek fahéjas porcukor
Így készítsd el:
A megfőtt és krumplinyomóval átnyomott burgonyát gyúrd össze a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval.
A tésztát deszkán formázd cipóvá, majd takard le és 10 percig pihentesd.
A barackokat mosd meg, szárítsd meg és vágd ketté, magozd ki.
A tésztát nyújtsd ki, és vágd fel kockákra, a közepébe tedd bele a barackot tetejére egy kis fahéjas cukrot, és a tészta széleit hajtsd rá. Tenyeredben formázz belőlük gombócokat.
Tegyél fel vizet forrni lábosban és főzd meg a gombócokat kisebb adagokban, addig míg fel nem jönnek a víz felszínére. Vedd ki a vízből és csepegtesd le a gombócokat.
Közben forrósítsd fel a vajat, szórd bele a zsemlemorzsát és pirítsd meg. A gombócokat forgasd meg a pirított zsemlemorzsában és szórd meg fahéjas cukorral.