Istenien finom ez a süti, a reggeli teához, kávéhoz kihagyhatatlan. De ha meglepnek a vendégek és még maradt belőle, akkor bátran megkínálhatod őket! Mutatjuk a citromos keksz receptjét.
Hozzávalók:
100 g vaj
90 g cukor
300 g liszt
1 db tojás
1 tk. szódabikarbóna
citrom leve és héja
porcukor, kristálycukor
Így készítsd el:
Verd fel a tojást, olvaszd fel a vajat, majd keverd össze őket egy tálban. Add hozzá a citrom levét és reszelt héját.
Lassan, apránként keverd az alapba a liszt, a szódabikarbóna és a só keverékét.
Gyúrd össze a tésztát, formázz belőle pici gombócokat, és a külsejét szórd meg porcukorral, kristálycukorral.
180 C fokra melegített sütőben 20 perc alatt süsd meg a roppancsokat.
Ha elkészült, ízlés szerint megszórhatod még porcukorral.