tóth gabi
Szuper finomság a reggeli kávé mellé! Mindig gyorsan elkészíthető és tuti biztos a siker. Induljon a napod nutellával!
Ez az apró nutellás keksz nagyon gyorsan elkészíthető, omlós és a reggeli kávéhoz, teához is isteni finom. Három összetevőből hipp-hopp készen is van.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt és arra terítsd szét a mogyorót. 150 C fokon süsd 15 percig!
2. Szórj egy kisebb lábosba a cukrot a vízzel, közepes tűzön melegítsd meg, amíg arany színű nem lesz. Az így kapott karamellt öntsd rá a sütőben lévő mogyorókra.
3. Egy kis lábas aljára tegyél vizet, és helyezd fölé egy tálban az apróra tört csokoládét, olvaszd meg a csokit.
4. Az összeragadt, karamellizált cukrot és a mogyorókat tört szét darabokra. Daráld le és krémesítsd konyhai aprító segítségével. Tedd hozzá a kakaóport, a kókusz olajat, sót és a vaníliát, majd keverd tovább a krémet.
5. Add hozzá az olvasztott csokoládét. Jól keverd el és szinte kész is a házi nutella.
6. Befőttes üvegekbe öntsd szét. Hagyd kihűlni.