
Hólabdatorta: Engedj a csábításnak, isteni finom
Ezt az ízbombát neked is meg kell kóstolnod! Ráadásul a húsvéti csokitojásokat is felhasználhatod hozzá. Mutatjuk a receptet.
Készíts a családnak egy nagyon csokis, nagyon kókuszos fantasztikus tortát! A kókusz és a csoki tökéletes kombinációt alkot, ezzel mellényúlni nem lehet. És bár ez a torta a megjelenése és a neve alapján is téli desszertként él a gondolatainkban, hiba lenne az év többi részében megfeledkezni róla. Naná, hogy tavasszal is jöhet a hólabdatorta, díszítsük is fel, hogy egy kicsit elnyújtsuk a húsvéti hangulatot az egészhétre! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- csokitojás
- kókuszreszelék
- apró csokik
- kókuszos golyók vagy Raffaello golyók

Így készítsd el:
- A tortához a sütőt melegítsd elő 180 C fokra. 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyél sütőpapírt.
- A tojást a cukorral habosítsd, majd szitáld hozzá a kakaós lisztet és egy spatulával óvatosan forgasd össze. A masszát a tortaformába simítsd bele és 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd.
- A krémhez főzd meg tejben a pudingport, még forrón keverd hozzá a cukrot, és a kókuszt. Amint a krém kihűlt, habosítsd ki a lágy vajjal.
- A kihűlt piskótát vágd ketté, a krémből tegyél félre egy keveset, majd a többivel töltsd be a piskótát. A torta oldalát kend be a maradék krémmel és szórd be kókuszreszelékkel az egészet.
- Ízlésesen díszítsd, apró desszertekkel, csokival, kókuszgolyóval, és egy csokitojás is kerülhet rá.
Jó étvágyat!








