
Szórj szódabikarbónát a fasírtba, ledöbbensz, mi fog történni
Sokszor a fasírt nehéz, túlságosan tömör lesz, hiába teszel bele elég kenyeret. Ezzel a trükkel viszont olyan könnyű, magas és levegős lesz, hogy öröm beleharapni!
A szódabikarbóna nélkülözhetetlen a háztartásban, és nemcsak a takarításhoz, de a főzésnél is hasznos segítőtárs. Ha fasírtot készítesz, tegyél egy keveset a masszához, hiszen a szódabikarbóna hatására megemelkedik a fasírt, több levegő kerül bele sütés közben, így könnyebb lesz. Ráadásul így kihagyhatod a kenyeret, zsemlemorzsát is, vagyis diétás lesz a fasírt. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cikk fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 2 tk őrölt pirospaprika
- ½ tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- A kétféle darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát.
- Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle ízlés szerint méretű gombócokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be a fasírtokat.
- Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után nézz rájuk, és ha már megpirult az egyik oldaluk, fordítsd meg őket. Ha a másik oldaluk is megsült, már tálalhatod is!








