5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Szórj szódabikarbónát a fasírtba, ledöbbensz, mi fog történni

Létrehozva2024. 03. 22. 12:00

Sokszor a fasírt nehéz, túlságosan tömör lesz, hiába teszel bele elég kenyeret. Ezzel a trükkel viszont olyan könnyű, magas és levegős lesz, hogy öröm beleharapni!

A szódabikarbóna nélkülözhetetlen a háztartásban, és nemcsak a takarításhoz, de a főzésnél is hasznos segítőtárs. Ha fasírtot készítesz, tegyél egy keveset a masszához, hiszen a szódabikarbóna hatására megemelkedik a fasírt, több levegő kerül bele sütés közben, így könnyebb lesz. Ráadásul így kihagyhatod a kenyeret, zsemlemorzsát is, vagyis diétás lesz a fasírt. Mutatjuk a receptet!

Stack,Of,Baked,Meatballs,On,A,Chopping,Board,With,Parsley
Könnyű, magas lesz a fasírt a szódabikarbónától  Fotó: Slawomir Fajer /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • ½ tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A kétféle darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát.
  • Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle ízlés szerint méretű gombócokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be a fasírtokat.
  • Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után nézz rájuk, és ha már megpirult az egyik oldaluk, fordítsd meg őket. Ha a másik oldaluk is megsült, már tálalhatod is!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.