Létrehozva: 2024.03.22.

Szórj szódabikarbónát a fasírtba, ledöbbensz, mi fog történni

Sokszor a fasírt nehéz, túlságosan tömör lesz, hiába teszel bele elég kenyeret. Ezzel a trükkel viszont olyan könnyű, magas és levegős lesz, hogy öröm beleharapni!

A szódabikarbóna nélkülözhetetlen a háztartásban, és nemcsak a takarításhoz, de a főzésnél is hasznos segítőtárs. Ha fasírtot készítesz, tegyél egy keveset a masszához, hiszen a szódabikarbóna hatására megemelkedik a fasírt, több levegő kerül bele sütés közben, így könnyebb lesz. Ráadásul így kihagyhatod a kenyeret, zsemlemorzsát is, vagyis diétás lesz a fasírt. Mutatjuk a receptet!

Stack,Of,Baked,Meatballs,On,A,Chopping,Board,With,Parsley
Könnyű, magas lesz a fasírt a szódabikarbónától  Fotó: Slawomir Fajer /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • ½ tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A kétféle darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát.
  • Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle ízlés szerint méretű gombócokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be a fasírtokat.
  • Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után nézz rájuk, és ha már megpirult az egyik oldaluk, fordítsd meg őket. Ha a másik oldaluk is megsült, már tálalhatod is!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek