Szórj szódabikarbónát a fasírtba, ledöbbensz, mi fog történni
Sokszor a fasírt nehéz, túlságosan tömör lesz, hiába teszel bele elég kenyeret. Ezzel a trükkel viszont olyan könnyű, magas és levegős lesz, hogy öröm beleharapni!
A szódabikarbóna nélkülözhetetlen a háztartásban, és nemcsak a takarításhoz, de a főzésnél is hasznos segítőtárs. Ha fasírtot készítesz, tegyél egy keveset a masszához, hiszen a szódabikarbóna hatására megemelkedik a fasírt, több levegő kerül bele sütés közben, így könnyebb lesz. Ráadásul így kihagyhatod a kenyeret, zsemlemorzsát is, vagyis diétás lesz a fasírt. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
50 dkg darált marhahús
2 fej vöröshagyma
5 cikk fokhagyma
2 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
2 tk őrölt pirospaprika
½ tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A kétféle darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát.
Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle ízlés szerint méretű gombócokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be a fasírtokat.
Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után nézz rájuk, és ha már megpirult az egyik oldaluk, fordítsd meg őket. Ha a másik oldaluk is megsült, már tálalhatod is!