5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 25. 10:00

Ne pazarold a retek levelét, nagy vétek kidobni. Készíts belőle isteni finomságot!

Nem a szemetesbe való a retek levele! Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is szinte hívogat, hogy használd fel! Nagyon hasznos, amikor 4-5 hetes a retek, utána már nem igazán ehető, szúrós és kicsit szőrös lesz. Most viszont ne dobd ki! Készíts belőle pestót, tíz perc az egész, és az egész család imádni fogja.

Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 1 csomag zsenge vajretek levele
  • 2-3 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2-3 fej vajretek

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, és a reteklevelet alaposan mosd meg meleg vízzel.
  2. Tedd az összetevőket turmix- vagy aprítógépbe és alaposan keverd össze.
Fotó: Ripost

Tipp:

Tehetsz bele bazsalikomot vagy újhagymát, felhasználhatod szendvicskrémnek, mártogatósnak és főtt tésztára is szósznak. A tésztára a pestón kívül rakhatsz reszelt parmezánt és pirított magot (diót, mandulát, fenyőmagot), de önmagában is ütős íze van a reteklevél pestónak.

Jó étvágyat!

Ha szereted a reform dolgokat, csinálj reteklevélből zöld turmixot, de vannak, akik  krémlevest is készítenek belőle. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.