Magyar Péter mindenkit kihasznál: a választóit, a barátait, de még a családját is

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.25.

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó

Ne pazarold a retek levelét, nagy vétek kidobni. Készíts belőle isteni finomságot!

Nem a szemetesbe való a retek levele! Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is szinte hívogat, hogy használd fel! Nagyon hasznos, amikor 4-5 hetes a retek, utána már nem igazán ehető, szúrós és kicsit szőrös lesz. Most viszont ne dobd ki! Készíts belőle pestót, tíz perc az egész, és az egész család imádni fogja.

Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 1 csomag zsenge vajretek levele
  • 2-3 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2-3 fej vajretek

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, és a reteklevelet alaposan mosd meg meleg vízzel.
  2. Tedd az összetevőket turmix- vagy aprítógépbe és alaposan keverd össze.
Fotó: Ripost

Tipp:

Tehetsz bele bazsalikomot vagy újhagymát, felhasználhatod szendvicskrémnek, mártogatósnak és főtt tésztára is szósznak. A tésztára a pestón kívül rakhatsz reszelt parmezánt és pirított magot (diót, mandulát, fenyőmagot), de önmagában is ütős íze van a reteklevél pestónak.

Jó étvágyat!

Ha szereted a reform dolgokat, csinálj reteklevélből zöld turmixot, de vannak, akik  krémlevest is készítenek belőle. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek