
Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó
Ne pazarold a retek levelét, nagy vétek kidobni. Készíts belőle isteni finomságot!
Nem a szemetesbe való a retek levele! Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is szinte hívogat, hogy használd fel! Nagyon hasznos, amikor 4-5 hetes a retek, utána már nem igazán ehető, szúrós és kicsit szőrös lesz. Most viszont ne dobd ki! Készíts belőle pestót, tíz perc az egész, és az egész család imádni fogja.

Hozzávalók:
- 1 csomag zsenge vajretek levele
- 2-3 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2-3 fej vajretek
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg a zöldségeket, és a reteklevelet alaposan mosd meg meleg vízzel.
- Tedd az összetevőket turmix- vagy aprítógépbe és alaposan keverd össze.

Tipp:
Tehetsz bele bazsalikomot vagy újhagymát, felhasználhatod szendvicskrémnek, mártogatósnak és főtt tésztára is szósznak. A tésztára a pestón kívül rakhatsz reszelt parmezánt és pirított magot (diót, mandulát, fenyőmagot), de önmagában is ütős íze van a reteklevél pestónak.
Jó étvágyat!
Ha szereted a reform dolgokat, csinálj reteklevélből zöld turmixot, de vannak, akik krémlevest is készítenek belőle.







