tóth gabi
Ne pazarold a retek levelét, nagy vétek kidobni. Készíts belőle isteni finomságot!
Nem a szemetesbe való a retek levele! Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is szinte hívogat, hogy használd fel! Nagyon hasznos, amikor 4-5 hetes a retek, utána már nem igazán ehető, szúrós és kicsit szőrös lesz. Most viszont ne dobd ki! Készíts belőle pestót, tíz perc az egész, és az egész család imádni fogja.
Tehetsz bele bazsalikomot vagy újhagymát, felhasználhatod szendvicskrémnek, mártogatósnak és főtt tésztára is szósznak. A tésztára a pestón kívül rakhatsz reszelt parmezánt és pirított magot (diót, mandulát, fenyőmagot), de önmagában is ütős íze van a reteklevél pestónak.
Jó étvágyat!
Ha szereted a reform dolgokat, csinálj reteklevélből zöld turmixot, de vannak, akik krémlevest is készítenek belőle.