
Így készül az ecetes lilahagyma, minden hidegtálhoz szuper kiegészítő
Tavasszal a megfázásos időszakban szuper egészséges ez az ínyencség és nagyon gyorsan készen is van! Ha szereted a lilahagymát, akkor ezt a receptet ismerned kell!
Húsok és hidegtálak mellé szuper a savanyított lilahagyma. Kicsit édes, kicsit sós, feldobja az ételeket. Nagyon egészséges is, tele van vitaminnal, így a tavaszi meghűlések, náthák időszakában is szuper, ha fogyasztod. De már az íze kedvéért is érdemes megkóstolni, ha eddig nem tetted! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 4 db kisebb lilahagyma
- 2 ek ecet
- 2-3 dl víz
- 3 ek cukor
- 1 mk só
Így készítsd el:
- Szeleteld fel a hagymát vékonyra, majd keverd össze a salátalét.
- Tedd a hagymaszeleteket egy üvegbe, és öntsd rá az ecetes lét. Zárd le az üvegeket, majd tedd be a hűtőszekrénybe.
- Amint a hagyma színe világos rózsaszínre vált, kész is a finom savanyúság. Így 2 hétig is eláll a hűtőben. Húsok mellé, hidegtálhoz szuper választás.
Tipp: Ha nagyon szereted a különlegességeket, akkor bátran kombináld , tehetsz mellé vöröshagymát, fehérhagymát, vagy fokhagymát is. Chilivel és zöldfűszerrel is feldobhatod!
Jó étvágyat!







