RETRO RÁDIÓ

Így készül az ecetes lilahagyma, minden hidegtálhoz szuper kiegészítő

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 23. 12:30

Tavasszal a megfázásos időszakban szuper egészséges ez az ínyencség és nagyon gyorsan készen is van! Ha szereted a lilahagymát, akkor ezt a receptet ismerned kell!

Húsok és hidegtálak mellé szuper a savanyított lilahagyma. Kicsit édes, kicsit sós, feldobja az ételeket. Nagyon egészséges is, tele van vitaminnal, így a tavaszi meghűlések, náthák időszakában is szuper, ha fogyasztod. De már az íze kedvéért is érdemes megkóstolni, ha eddig nem tetted! Mutatjuk a receptet.

Pickled,Red,Onion,Rings,On,A,Wooden,Spoon,On,A
Fotó: HalynaRom

Hozzávalók:

  • 4 db kisebb lilahagyma
  • 2 ek ecet
  • 2-3 dl víz 
  • 3 ek cukor
  • 1 mk só

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a hagymát vékonyra, majd keverd össze a salátalét. 
  2. Tedd a hagymaszeleteket egy üvegbe, és öntsd rá az ecetes lét. Zárd le az üvegeket, majd tedd be a hűtőszekrénybe. 
  3. Amint a hagyma színe világos rózsaszínre vált, kész is a finom savanyúság. Így 2 hétig is eláll a hűtőben. Húsok mellé, hidegtálhoz szuper választás.

Tipp: Ha nagyon szereted a különlegességeket, akkor bátran kombináld , tehetsz mellé vöröshagymát, fehérhagymát, vagy fokhagymát is. Chilivel és zöldfűszerrel is feldobhatod!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.