Magyar Péter trágár szavakkal gyalázta a gyermekotthon vezetőjét

POLITIK
Létrehozva: 2022.07.01.

Előkerült a nagyi régi, régi receptje: benne rejlik a tökéletes savanyúság titka

Nagy bosszúság, ha a kemény munkával eltett savanyúság néhány hét, hónap alatt megromlik. Szerencsére előkerült egy recept, ami évtizedek óta működik.

Nincs is jobb télen, mint elővenni egy friss zöldségekből készült savanyúságot, és belekóstolni a nyárba. Már ezerrel teremnek a zöldségek, rengeteg mindent eltehetsz, hogy így megőrizd a vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat a fagyos hónapokra. Ezt csakis úgy teheted meg, ha nyersen rakod el a zöldségeket, ami mindig egy kicsit lutri, hiszen nem ritka, hogy a sok-sok órás munkával elkészített savanyúság felforr a kamrapolcon, és dobhatod ki az egészet. Sokszor ez a zöldségeken is múlik, mert nem voltak teljesen frissek, vagy maradt rajtuk szennyeződés, de legtöbbször a felöntőlé a ludas. De vajon régen hogyan csinálták, hogy akár évekig is elálltak a savanyúságok? Egy online fórumon egy háziasszony megosztott egy tuti receptet, amit egy 92 éves asszonytól kapott – és még soha nem csalódott benne. A recept egyik hozzávalója, a szalicil már nem kapható, de sokan írták a hozzászólások között, hogy patikában, gazdaboltokban itt-ott azért beszerezhető; de helyette használhatsz nátrium-benzoátot is. Mutatjuk a receptet!

Fotó: pixabay.com

Savanyúság felöntőlé recept

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 8 dl víz
  • 1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10%-os
  • 1 evőkanál só
  • 4-6 kanál cukor
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál borkén

 

Elkészítés:

A hozzávalókat add a hideg vízhez, és alaposan keverd el benne. Nem kell melegíteni, forralni.

Fotó: Pixabay.com

Így használd:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd szeleteld fel, és halmozd az üvegbe. Tehetsz el egész uborkát, csíkokra vágott cukkinit, brokkolirózsákat, paprikát, zöld paradicsomot és csalamádét is ezzel a felöntőlével.

Alaposan elmosott, csírátlanított üvegekbe pakold a zöldségeket, jó szorosan. Ezután öntsd rájuk a felöntőlevet úgy, hogy teljesen ellepje a zöldségeket, majd zárd le az üvegeket. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek