Rettegés és félelem a Tisza pártban

POLITIK
Létrehozva: 2024.03.09.

Így készítik az olaszok a rántott húst, zseniális ez a recept

Ha szeretnél valami igazán különlegeset tenni az asztalra, készítsd úgy a rántott húst, ahogy az olaszok! Nincs szükség rengeteg olajra. Mutatjuk a receptet!

Tény, hogy a rántott hús megunhatatlan, de nem árt néha feldobni egy kicsit. Ezzel az olasz rántott hús recepttel gyorsan, egyszerűen készíthetsz egy felejthetetlen ebédet. Parmezános csirkemellnek is szokták nevezni, hiszen a hús nemcsak bundát kap, de rengeteg sajt és paradicsomszósz is jár hozzá (utóbbit az üzletekben tudsz venni, vagy magad is elkészítheted némi sűrített paradicsom, oregánó, bazsalikom és zsálya felhasználásával). Ráadásul nem nagy mennnyiségű olajban, hanem tepsiben sül ez a fajta rántott hús, így sokkal egészségesebb, és kevésbé macerás elkészíteni. A bundába nem kerül liszt, csak tojásba és zsemlemorzsába kell forgatni a húsokat, majd megsütni a paradicsompüré és a sajtok társaságában, így egy fejedelmi egytálétel lesz a végeredmény. Lássuk a receptet!

Chicken,Parmesan,Or,Parmigiana.,Italian,Comfort,Dish.,Chicken,Breast,Covered
Igazi különlegesség az olasz rántott hús! Fotó: RFondren Photography /  Shutterstock

Olasz rántott hús

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 8 szelet mozzarella
  • 70 dkg paradicsompaszta
  • só és bors
  • 1 marék petrezselyem

Elkészítés:

  • Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzájuk az apróra vágott petrezselymet, a reszelt fokhagymát, egy marék parmezán sajtot, és alaposan keverd össze.
  • Sózd meg a megtisztított csirkemell szeleteket, majd fürdesd meg őket a tojásban, és hempergesd meg a zsemlemorzsában. A bepanírozott húst tepsire fektetve süsd meg előmelegített sütőben 180 fokon; fél óra alatt lesz igazán ropogós! Amikor elkészül a hús, csak vedd ki a sütőből. 
  • Egy jénai tál aljába tegyél 4-5 merőkanál ízesített paradicsompürét, majd pakolj rá pár szelet húst, azokra tegyél mozzarellát és parmezánt, majd jöhet a következő réteg hús és sajt, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végül tedd a tetejére a maradék paradicsomszószt, szórd meg egy kevés sajttal, és 180 fokos sütőben süsd össze 10-15 perc alatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek