Készítsd így a rántott csirkét, lepd meg vele a családot, mindenki imádni fogja a roppantós bundába bújtatott húst!
Szuper rántott csirkét készíthetsz, és még olajszag sem lesz a lakásban! A panír pedig tojásmentes, és egészséges. Belül puha, kívül ropogós lesz hús. Ezt a receptet neked is ismerned kell!
Fotó: GK1982 / Shutterstock
Hozzávalók:
3 db csirkemellfilé
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só, bors
1/2 csomag kukoricapehely
3 ek olívaolaj
Így készítsd el:
A csirkemelleket szeleteld fel vékonyan, a tejfölbe keverd bele a fűszereket és az összenyomott fokhagymát.
Ebben a szószban fürdesd meg jól a csirkemell-szeleteket, úgy, hogy az vastagon bevonja. Majd tedd be egy lefedett tálba az egészet a hűtőbe egy órára.
A kukoricapelyhet nagyon apróra törve szórd egy panírozó edénybe, vagy egy tálcára.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és spricceld meg az olívaolaj felével.
Vedd ki a csirkét a hűtőből, és egyesével bundázd a kukoricapehellyel, forgasd meg benne.
Tedd be őket egymástól kicsit távolabb a tepsibe és spricceld rá a maradék olívaolajat. Hagyhatod így állni az egészet 20 percen keresztül, hogy magába szívja az olajat a panír.
150 C fokra előmelegített sütőben 35 percig süsd meg őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.