Szuper rántott csirkét készíthetsz, és még olajszag sem lesz a lakásban! A panír pedig tojásmentes, és egészséges. Belül puha, kívül ropogós lesz hús. Ezt a receptet neked is ismerned kell!
Hozzávalók:
3 db csirkemellfilé
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só, bors
1/2 csomag kukoricapehely
3 ek olívaolaj
Így készítsd el:
A csirkemelleket szeleteld fel vékonyan, a tejfölbe keverd bele a fűszereket és az összenyomott fokhagymát.
Ebben a szószban fürdesd meg jól a csirkemell-szeleteket, úgy, hogy az vastagon bevonja. Majd tedd be egy lefedett tálba az egészet a hűtőbe egy órára.
A kukoricapelyhet nagyon apróra törve szórd egy panírozó edénybe, vagy egy tálcára.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és spricceld meg az olívaolaj felével.
Vedd ki a csirkét a hűtőből, és egyesével bundázd a kukoricapehellyel, forgasd meg benne.
Tedd be őket egymástól kicsit távolabb a tepsibe és spricceld rá a maradék olívaolajat. Hagyhatod így állni az egészet 20 percen keresztül, hogy magába szívja az olajat a panír.
150 C fokra előmelegített sütőben 35 percig süsd meg őket.