Létrehozva: 2022.10.18.
Módosítva: 2022.10.18.

Háromszor ropogósabb lesz a rántott hús, ha beveted ezt a trükköt

Különleges bundában sül ez az isteni ropogós rántott hús, sőt a rántott csirkemell is isteni így! Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

Kihagyhatatlan ez a finomság, ha rántott húsról van szó. A csirke is szereti, ha ebbe a bundába bújhat. Sokkal ropogósabb és ízletesebb is lesz. Ezt a trükköt neked is ismerned kell! Íme a szuper recept:

Rántott hús vagy rántott csirkemell panko morzsában

Crumbed,Chicken,On,A,Bed,Of,Roasted,Vegetable
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj vagy csirkemell
  • só, bors

Különleges morzsához:

  • 120 g panko morzsa 
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • só, bors

panír többi alapanyaga

  • 125 g liszt
  • 2 db tojás
  • kevés olaj

Így készítsd el:

  1. Sózd és borozd be a húst, hagyd egy kicsit állni.
  2. Keverd össze a panír hozzávalóit: a morzsát, parmezánt, fűszerpaprikát( opcionális ), fokhagymát, sót, borsot.
  3. Tedd a lisztet egy mélytányérba, a tojásokat verd fel egy másikba, keverj hozzá egy kevés olajat. 
  4. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki.
  5. Tedd a húsokat előbb a lisztbe, forgasd meg, majd vond be a tojással és végül a különleges panko morzsában is forgasd meg.
  6. Fektesd a panírozott húsokat a tepsibe és mehet a sütőbe! 25 perc alatt szuper ropogósra és aranybarnára sülnek a szeletek.

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek