Kihagyhatatlan ez a finomság, ha rántott húsról van szó. A csirke is szereti, ha ebbe a bundába bújhat. Sokkal ropogósabb és ízletesebb is lesz. Ezt a trükköt neked is ismerned kell! Íme a szuper recept:
Rántott hús vagy rántott csirkemell panko morzsában
Hozzávalók:
1 kg karaj vagy csirkemell
só, bors
Különleges morzsához:
120 g panko morzsa
50 g reszelt parmezán
1 tk fűszerpaprika
1 tk zúzott fokhagyma
só, bors
panír többi alapanyaga
125 g liszt
2 db tojás
kevés olaj
Így készítsd el:
Sózd és borozd be a húst, hagyd egy kicsit állni.
Keverd össze a panír hozzávalóit: a morzsát, parmezánt, fűszerpaprikát( opcionális ), fokhagymát, sót, borsot.
Tedd a lisztet egy mélytányérba, a tojásokat verd fel egy másikba, keverj hozzá egy kevés olajat.
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki.
Tedd a húsokat előbb a lisztbe, forgasd meg, majd vond be a tojással és végül a különleges panko morzsában is forgasd meg.
Fektesd a panírozott húsokat a tepsibe és mehet a sütőbe! 25 perc alatt szuper ropogósra és aranybarnára sülnek a szeletek.