FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.18.

Tejfölös pogácsa a legjobb vendégváró, mutatjuk a receptet

A pogácsa legnagyobb baja, hogy szinte lehetetlen abbahagyni! Ismét hoztunk egy receptet, isteni tejfölös verzióban. Az biztos, hogy ez a sós finomság nem marad a nyakadon!

Szerző Ripost

Pogácsából soha nem elég! Szinte mindenki szereti valamelyik verzióját. Sajtos, tepertős, magvas, burgonyás, vagy esetleg tejfölös? Mutatjuk ez utóbbi receptjét, lepd meg vele a vendégeket te is!

Hungarian,Traditional,Cheese,Pogacsa,Savory,Baked,Bread-like,Pastry,,Photographed,With
Fotó: Ildi Papp

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • 3 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej

Így készítsd el:

  1. Futtasd fel az élesztőt 0,5 dl tejben egy kiskanál cukorral, és az összes hozzávalóval gyúrd össze addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig keleszd.  
  2. A tésztát nyújtsd szét és hajtogasd össze: felülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig hajtogasd az aljára. Hagyd pihenni 10-15 percig, majd ismételd meg a hajtogatást. 
  3. Nyújtsd ki a tésztát 2 cm vastagra, csíkozd be keresztbe és hosszába, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral  szaggasd ki.
  4. A tetejét 1 tk tejföllel és felvert tojással kend meg. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25 percig süsd!

 Jó étvágyat!

Tipp:

Ha a sajtos pogácsa a kedvenced, akkor bátran szórj a pogácsák tetejére!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek