FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.19.

Krémes sütés nélkül, 15 perc alatt összedobod

Íme a francia krémes újragondolva. Mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Egy szuper krémes süti receptjét hoztuk el neked, sütni sem kell, de az íze nincs távol a klasszikus francia krémestől. Ha szereted a hasonló ízvilágot, akkor ezt a desszertet neked is meg kell kóstolnod. 

Krémes
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

alaphoz

  • 4,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg búzadara

krémhez

  • 5,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • 80 g vaj
  • 120 g tejszínhab

csoki mázhoz:

  • 220 ml tejszínhab
  • 120 g étcsokoládé

Így készítsd el:

  1. Készítsd el az alaplapot. Keverd össze a tejet, a cukrot, és a búzadarát, majd főzd sűrű masszává.
  2. Kend szét a búzadaramasszát egy sütőpapírral bélelt, magas  szélű tepsiben, majd hűtsd le.
  3. A pudingos krémhez keverd össze a tejet, a cukrot és a pudingport, majd lassú tűzön főzd meg kevergetve a pudingot. Ezután öntsd egy tálba, és fedd le fóliával, és hagyd kihűlni.
  4. Habosítsd fel a vajat, add hozzá a tejszínhabot és a kihűlt pudingot. Óvatosan keverd össze!
  5. Kend a krémet a kész alapra és simítsd el egyenletesen.
  6. A mázhoz melegítsd fel a tejszínhabot, és olvaszd bele a csokoládét, majd vond be a sütit vele. Tedd be a hűtőbe egész éjszakára.
  7. Másnap szeletelheted és tálalhatod is.

 Jó étvágyat!

 


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek