Egy szuper krémes süti receptjét hoztuk el neked, sütni sem kell, de az íze nincs távol a klasszikus francia krémestől. Ha szereted a hasonló ízvilágot, akkor ezt a desszertet neked is meg kell kóstolnod.
Hozzávalók:
alaphoz
4,5 dl tej
12 dkg cukor
12 dkg búzadara
krémhez
5,5 dl tej
5 ek. cukor
2 csomag vanília puding
80 g vaj
120 g tejszínhab
csoki mázhoz:
220 ml tejszínhab
120 g étcsokoládé
Így készítsd el:
Készítsd el az alaplapot. Keverd össze a tejet, a cukrot, és a búzadarát, majd főzd sűrű masszává.
Kend szét a búzadaramasszát egy sütőpapírral bélelt, magas szélű tepsiben, majd hűtsd le.
A pudingos krémhez keverd össze a tejet, a cukrot és a pudingport, majd lassú tűzön főzd meg kevergetve a pudingot. Ezután öntsd egy tálba, és fedd le fóliával, és hagyd kihűlni.
Habosítsd fel a vajat, add hozzá a tejszínhabot és a kihűlt pudingot. Óvatosan keverd össze!
Kend a krémet a kész alapra és simítsd el egyenletesen.
A mázhoz melegítsd fel a tejszínhabot, és olvaszd bele a csokoládét, majd vond be a sütit vele. Tedd be a hűtőbe egész éjszakára.