RETRO RÁDIÓ

Krémes sütés nélkül, 15 perc alatt összedobod

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 19. 11:30

Íme a francia krémes újragondolva. Mutatjuk a receptet.

Egy szuper krémes süti receptjét hoztuk el neked, sütni sem kell, de az íze nincs távol a klasszikus francia krémestől. Ha szereted a hasonló ízvilágot, akkor ezt a desszertet neked is meg kell kóstolnod. 

Krémes
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

alaphoz

  • 4,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg búzadara

krémhez

  • 5,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • 80 g vaj
  • 120 g tejszínhab

csoki mázhoz:

  • 220 ml tejszínhab
  • 120 g étcsokoládé

Így készítsd el:

  1. Készítsd el az alaplapot. Keverd össze a tejet, a cukrot, és a búzadarát, majd főzd sűrű masszává.
  2. Kend szét a búzadaramasszát egy sütőpapírral bélelt, magas  szélű tepsiben, majd hűtsd le.
  3. A pudingos krémhez keverd össze a tejet, a cukrot és a pudingport, majd lassú tűzön főzd meg kevergetve a pudingot. Ezután öntsd egy tálba, és fedd le fóliával, és hagyd kihűlni.
  4. Habosítsd fel a vajat, add hozzá a tejszínhabot és a kihűlt pudingot. Óvatosan keverd össze!
  5. Kend a krémet a kész alapra és simítsd el egyenletesen.
  6. A mázhoz melegítsd fel a tejszínhabot, és olvaszd bele a csokoládét, majd vond be a sütit vele. Tedd be a hűtőbe egész éjszakára.
  7. Másnap szeletelheted és tálalhatod is.

 Jó étvágyat!

 


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.