tóth gabi
Fantasztikus finomság, és most nem kell érte a cukrászdába menned. Sõt, nem kell hosszú órákat a konyhában töltened. Mutatjuk a kedvenc, gyors, finom süti receptet.
Házi gyors krémes
Hozzávalók:
Így készítsd el:
Így készítsd el:
1. A tésztát terítsd ki, egy kicsit simítsd át, vágd le a széleit akkorára, hogy passzoljon a tepsidhez. Szurkáld meg villával (lásd videó)
2. Előmelegített sütőben 200 C fokon nagyjából 15 percig süsd!
3. A tojásokat válaszd szét fehérjére és sárgájára. Szórj 10 dkg cukrot a sárgákhoz és keverd össze jó alaposan. Tegyél bele kukoricakeményítőt és lisztet is. Keverd tovább, és önt hozzá egy csésze tejet is, majd picit később még 1 csészével. Tedd félre a tálat!
4. 560 ml tejet forralj fel és öntsd hozzá az összekevert tojássárgákat. Keverés mellett addig főzd a krémet, amíg besűrűsödik. Vedd le a lábost a tűzhelyről és a krémbe önts bele 10 g vaníliaesszenciát.
5. A tojásfehérjéhez adj hozzá 1 g sót, verd fel habosra, miközben 50g cukrot is keverj hozzá fokozatosan.
6. A habot kanalazd hozzá fokozatosan a tojássárgás krémhez , és keverd össze.
7. Egy tálba önts bele 80g tejszínt, ezt is verd fel habosra, és tedd hozzá a krémhez. Így a krém teljesen elkészült.
8. Vágd ketté a tészta alapot. Helyezd bele egy dobozba az egyik felét. Kend rá a krémet, majd tedd rá a másik tésztalapot, úgy, hogy hat egyforma darabra vágtad. Tedd a hűtőbe és tálalás előtt szórj rá porcukrot.