Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.28.

Így készül az isteni túrós császármorzsa

A klasszikus császármorzsa újragondolva is nagyon finom! El is hoztuk neked ezt a különleges receptet!

Ha imádod a nagyi császármorzsáját, de szeretnél egy kicsit úgy változtatni rajta, hogy egészségesebb legyen, kevésbé hizlaljon, akkor kapd elő a túrót is! A továbbfejlesztett, új recept egyszerűen zseniális: sokkal kevesebb szénhidrátot, viszont de sokkal több tápláló fehérjét tartalmaz! Ezt neked is ismerned kell!

Traditional,Austrian,Kaiserschmarren,With,Plums,And,Raisins,Served,As,A
Fotó: hlphoto

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • mazsola, opcionális
  • szilvalekvár vagy baracklekvár

Így készítsd el:

  1. Keverd ki a tojássárgákat a cukorral, majd forgasd bele a többi hozzávalót is az alapba. 
  2. A tojásfehérjét verd fel, majd forgasd hozzá óvatosan a túrós masszához.
  3. Vajazd ki és lisztezd a tepsit. Öntsd bele a tésztát, és 180 C fokon előmelegített sütőben 15 percig süsd.
  4. Vedd ki a sütőből, egy lapáttal tördeld össze, és fordítsd át. Tedd vissza a sütőbe és aranybarnára süsd meg.
  5. Baracklekvárral, vagy ízlés szerint szilvával tálalhatod is! Ha édesszájú vagy, szórd meg egy kis porcukorral, esetleg édesítővel. 

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek