Ha imádod a nagyi császármorzsáját, de szeretnél egy kicsit úgy változtatni rajta, hogy egészségesebb legyen, kevésbé hizlaljon, akkor kapd elő a túrót is! A továbbfejlesztett, új recept egyszerűen zseniális: sokkal kevesebb szénhidrátot, viszont de sokkal több tápláló fehérjét tartalmaz! Ezt neked is ismerned kell!
Hozzávalók:
50 dkg túró
4 db tojás
3 ek búzadara
1 ek liszt
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek tejföl
5 dkg vaj
reszelt citromhéj
mazsola, opcionális
szilvalekvár vagy baracklekvár
Így készítsd el:
Keverd ki a tojássárgákat a cukorral, majd forgasd bele a többi hozzávalót is az alapba.
A tojásfehérjét verd fel, majd forgasd hozzá óvatosan a túrós masszához.
Vajazd ki és lisztezd a tepsit. Öntsd bele a tésztát, és 180 C fokon előmelegített sütőben 15 percig süsd.
Vedd ki a sütőből, egy lapáttal tördeld össze, és fordítsd át. Tedd vissza a sütőbe és aranybarnára süsd meg.
Baracklekvárral, vagy ízlés szerint szilvával tálalhatod is! Ha édesszájú vagy, szórd meg egy kis porcukorral, esetleg édesítővel.