RETRO RÁDIÓ

Így készül az isteni túrós császármorzsa

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 28. 12:00

A klasszikus császármorzsa újragondolva is nagyon finom! El is hoztuk neked ezt a különleges receptet!

Ha imádod a nagyi császármorzsáját, de szeretnél egy kicsit úgy változtatni rajta, hogy egészségesebb legyen, kevésbé hizlaljon, akkor kapd elő a túrót is! A továbbfejlesztett, új recept egyszerűen zseniális: sokkal kevesebb szénhidrátot, viszont de sokkal több tápláló fehérjét tartalmaz! Ezt neked is ismerned kell!

Traditional,Austrian,Kaiserschmarren,With,Plums,And,Raisins,Served,As,A
Fotó: hlphoto

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • mazsola, opcionális
  • szilvalekvár vagy baracklekvár

Így készítsd el:

  1. Keverd ki a tojássárgákat a cukorral, majd forgasd bele a többi hozzávalót is az alapba. 
  2. A tojásfehérjét verd fel, majd forgasd hozzá óvatosan a túrós masszához.
  3. Vajazd ki és lisztezd a tepsit. Öntsd bele a tésztát, és 180 C fokon előmelegített sütőben 15 percig süsd.
  4. Vedd ki a sütőből, egy lapáttal tördeld össze, és fordítsd át. Tedd vissza a sütőbe és aranybarnára süsd meg.
  5. Baracklekvárral, vagy ízlés szerint szilvával tálalhatod is! Ha édesszájú vagy, szórd meg egy kis porcukorral, esetleg édesítővel. 

Jó étvágyat!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.