Létrehozva: 2024.02.18.

Férfiak kedvence: Így lesz isteni finom és omlós a sült tarja

Külön művészet a grillen vagy serpenyőben hirtelen sütött hús elkészítése, hiszen nehéz eltalálni, hogy se száraz, se rágós ne legyen, és nyers se maradjon. Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé: mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a sült tarja!

Gyorsan elkészül, frissen, melegen fogyasztva a legjobb, és a hirtelen sütés miatt a kéreg mennyei finom! A sült tarja minden férfi kedvence, és nem véletlen, hiszen ha jól sikerül, akkor szaftos és omlós lesz, és a tárcsán, grillen vagy serpenyőben sütés hatására érvényesül leginkább a hús íze. Mutatjuk, hogy készítsd el, hogy tökéletes legyen!

Hat perc alatt kész a finom, omlós sült tarja. Fotó: Sea Wave /  Shutterstock

Sült tarja recept

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek mustár
  • majoránna
  • 3 ek sertészsír

Elkészítés:

  • A fűszereket keverd össze a mustárral (a sót ne add hozzá, mert kiszáríthatja a húst); ez lesz a pác. Készítsd elő a húst: tisztítsd meg, vágd egy ujjnyi vastag szeletekre. 
  • A szeletek mindkét felét kend be vastagon a páccal, közben rétegezd őket egymásra. Tedd a bepácolt húsokat egy órára a hűtőbe. A mustár savassága miatt omlós, puha lesz sütés után a hús, így minél tovább átjárja, annál jobb.
  • Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, sózd meg a hússzeleteket, majd a húsokat közepes lángon süsd ki: egy-egy oldalukat három percig. Fontos, hogy betartsd az időt, mert máskülönben kiszáradhat, rágós lehet a hús.
  • Ha a húsok mindkét oldala megsült, már tálalhatod is; sült krumplival és savanyúsággal az igazi!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek