RETRO RÁDIÓ

Férfiak kedvence: Így lesz isteni finom és omlós a sült tarja

Létrehozva2024. 02. 18. 13:30

Külön művészet a grillen vagy serpenyőben hirtelen sütött hús elkészítése, hiszen nehéz eltalálni, hogy se száraz, se rágós ne legyen, és nyers se maradjon. Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé: mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a sült tarja!

Gyorsan elkészül, frissen, melegen fogyasztva a legjobb, és a hirtelen sütés miatt a kéreg mennyei finom! A sült tarja minden férfi kedvence, és nem véletlen, hiszen ha jól sikerül, akkor szaftos és omlós lesz, és a tárcsán, grillen vagy serpenyőben sütés hatására érvényesül leginkább a hús íze. Mutatjuk, hogy készítsd el, hogy tökéletes legyen!

Hat perc alatt kész a finom, omlós sült tarja. Fotó: Sea Wave /  Shutterstock

Sült tarja recept

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek mustár
  • majoránna
  • 3 ek sertészsír

Elkészítés:

  • A fűszereket keverd össze a mustárral (a sót ne add hozzá, mert kiszáríthatja a húst); ez lesz a pác. Készítsd elő a húst: tisztítsd meg, vágd egy ujjnyi vastag szeletekre. 
  • A szeletek mindkét felét kend be vastagon a páccal, közben rétegezd őket egymásra. Tedd a bepácolt húsokat egy órára a hűtőbe. A mustár savassága miatt omlós, puha lesz sütés után a hús, így minél tovább átjárja, annál jobb.
  • Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, sózd meg a hússzeleteket, majd a húsokat közepes lángon süsd ki: egy-egy oldalukat három percig. Fontos, hogy betartsd az időt, mert máskülönben kiszáradhat, rágós lehet a hús.
  • Ha a húsok mindkét oldala megsült, már tálalhatod is; sült krumplival és savanyúsággal az igazi!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.