Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
Létrehozva: 2024.02.09.

Elsóztad a pörköltöt? Mutatjuk a megoldást

Pillanatok alatt megtörténik a baj, és a sót már nem lehet kivenni az ételből... Szerencsére van néhány trükk, amivel még meg lehet menteni!

Még a legrutinosabb hobbiszakáccsal is megeshet, hogy megszalad a só, és szinte ehetetlen lesz az étel, és a legfinomabb fűszerezésű, tökéletesen elkészített pörkölt is borzalmas, ha elsóztad. Míg a leveseken segít úgy-ahogy a hígítás, a pörkölttel ezt nem lehet megtenni; de mi legyen vele? Hoztunk néhány életmentő trükköt arra az esetre, ha több só került bele, mint amennyi kell.

Pork,Goulash,Meat,With,Dumplings,On,Plate,,Cutlery,,Garlic,,Onion,
Az elsózott pörkölt borzalmas, de szerencsére van megoldás! Fotó: Julia Ahanova /  Shutterstock

Szódabikarbóna

Ha nem túl sok só borult az ételbe, akkor ez a konyhai csodaszer ebben is jó segítőtársad lehet. Csak tegyél az ételbe egy késhegynyit, semlegesíteni fogja a sót. De vigyázz: túl sokat nem szabad tenni belőle, mert kellemetlen mellékízt ad az ételnek.

Felkockázott krumpli

Vágj kockákra egy megpucolt burgonyát, tedd az elsózott ételbe, és főzd tíz percig. A krumplikockákat aztán ki kell pecáznod az ételből, ugyanis felszívja a sót; meg nem is passzol minden ételbe. Életmentő trükk, akár egyetlen szem krumpli is megmentheti az ebédet!

Almaecet és cukor

Ha nem brutálisan van elsózva a pörkölt, akkor ez a trükk is beválhat. Egy kiskanál almaecetet keverj el egy kiskanál cukorral, és apránként add az ételhez. Közben kóstolgasd, hogy mennyit csökkent a sósság. Használhatsz almacet helyett citromlevet vagy sima ételecetet is.

Kenyérszelet

Tegyél egy szelet kenyeret az elsózott pörköltbe, hagyd főni tíz percig, majd szedd ki. Akárcsak a krumpli, ez is felszívja a sót.

Cseréld ki a levet

Van, hogy a fenti praktikák nem működnek, annyira durván el lett sózva a pörkölt, de kidobni ilyenkor sem kell. Meregesd ki a levének legalább a felét (minél sósabb, annál többet), ezt tedd félre, később jó lesz alaplének. A pörköltöt öntsd fel vízzel, fűszerezd be újra, persze sót már ne rakj bele, és főzd tovább.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek