
Ettől az egyszerű trükktől lesz isteni a krumplifőzelék
Mindenki el szokta készíteni, és ahány ház, annyi változat létezik. De van egy apró praktika, amitől sokkal finomabb lesz, és mindenki a receptet fogja követelni tőled, ha így főzöd...
Ha szeretitek a krumplifőzeléket, akkor ezt a trükköt ismerned kell! Nem kell hozzá extra fűszer, a recepten se kell változtatnod, mindössze a rántást kell egy kicsit feldobnod – és az ízek magukért beszélnek majd!

Csodát tesz a reszelt hagyma
Az igazán finom krumplifőzelék titka, hogy a rántásba teszel egy kevés reszelt hagymát; különleges ízvilágot kölcsönöz majd az ételnek.
Add hozzá a krumpli főzőlevét is
A másik trükk a rántással, hogy nem vízzel, hanem a krumpli főzővízével öntöd fel; így isteni finom lesz a végeredmény.
Tökéletes krumplifőzelék receptje
Hozzávalók
- fél kg krumpli
- 1 db babérlevél
- só, bors
- 3 el olaj
- 2 ek liszt
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz vagy főzőlé
- 3 ek tejföl
- fél fej hagyma
Elkészítés:
- Hámozd meg és vágd kockákra a krumplit, egy lábasban öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, a babérlevéllel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel, majd főzd puhára (kb. 20 perc, krumplifajtától függően).
- Ha megfőtt a krumpli, készítsd el a rántást: pirítsd halványsárgára az olajon a lisztet, húzd le a tűzről, és szórd meg a pirospaprikával és a reszelt hagymával. Vízzel vagy a krumpli főzőlevével keverd simára, és add hozzá a főzelékhez. Keverd el benne a tejfölt is, és forrald össze.
- Frissen sült fasírttal a legjobb!






