Létrehozva: 2024.02.02.

Ettől az egyszerű trükktől lesz isteni a krumplifőzelék

Mindenki el szokta készíteni, és ahány ház, annyi változat létezik. De van egy apró praktika, amitől sokkal finomabb lesz, és mindenki a receptet fogja követelni tőled, ha így főzöd...

Ha szeretitek a krumplifőzeléket, akkor ezt a trükköt ismerned kell! Nem kell hozzá extra fűszer, a recepten se kell változtatnod, mindössze a rántást kell egy kicsit feldobnod – és az ízek magukért beszélnek majd!

Csodát tesz a krumplifőzelékkel ez az apró trükk! Fotó: mindmegette.hu

Csodát tesz a reszelt hagyma

Az igazán finom krumplifőzelék titka, hogy a rántásba teszel egy kevés reszelt hagymát; különleges ízvilágot kölcsönöz majd az ételnek.

Add hozzá a krumpli főzőlevét is

A másik trükk a rántással, hogy nem vízzel, hanem a krumpli főzővízével öntöd fel; így isteni finom lesz a végeredmény.

Tökéletes krumplifőzelék receptje

Hozzávalók

  • fél kg krumpli
  • 1 db babérlevél
  • só, bors
  • 3 el olaj
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz vagy főzőlé
  • 3 ek tejföl
  • fél fej hagyma

Elkészítés:

  • Hámozd meg és vágd kockákra a krumplit, egy lábasban öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, a babérlevéllel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel, majd főzd puhára (kb. 20 perc, krumplifajtától függően).
  • Ha megfőtt a krumpli, készítsd el a rántást: pirítsd halványsárgára az olajon a lisztet, húzd le a tűzről, és szórd meg a pirospaprikával és a reszelt hagymával. Vízzel vagy a krumpli főzőlevével keverd simára, és add hozzá a főzelékhez. Keverd el benne a tejfölt is, és forrald össze.
  • Frissen sült fasírttal a legjobb!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek