RETRO RÁDIÓ

Így készül a görög krumplipüré: ilyen finomat még nem ettél!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 01. 29. 17:00

Napsugarat hozhat a szívedbe a mediterrán ízvilág. Kóstold meg a görög burgonyapürét, szuper köret csirke mellé, hétvégére!

Ha szereted a mediterrán ízeket és a  krumplipürét, akkor ezt a receptet neked találták ki. Visszahozzák az ízek egy kicsit a nyarat, és jó időt! Készítsd el te is, lepd meg vele a családot és a barátokat. Szuper köret lesz hétvégén a csirke mellé! Mutatjuk a receptet:

Step,By,Step.,Preparing,Classic,Mashed,Potatoes,For,Thanksgiving,Dinner.
Fotó: Arina P Habich

Hozzávalók:

  • 1 kg aranyburgonya
  • 2 db krémsajt/ vagy 20 dkg feta sajt
  • bors
  • kömény/ ha szereted
  • pici pirospaprika
  • 1/2 csésze petrezselyem
  • 1/2 csésze olívabogyó/kalamata
  • 1/2 csésze lila hagyma
  • olívaolaj

Így készítsd el:

  1. A krumplit 1 tk sóval főzd meg puhára; a végeredmény legyen villával könnyen összenyomható. Majd szűrd le a vizet.
  2. Egy tálba nyomd össze a krumplit, tedd hozzá a sajtot, a petrezselymet, az olívabogyót, a lila hagymát, keverd meg.
  3. Tedd hozzá a fűszereket, egy kevés olívaolajat még önthetsz rá.
  4. Melegen tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.