FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.29.

Így készül a görög krumplipüré: ilyen finomat még nem ettél!

Napsugarat hozhat a szívedbe a mediterrán ízvilág. Kóstold meg a görög burgonyapürét, szuper köret csirke mellé, hétvégére!

Ha szereted a mediterrán ízeket és a  krumplipürét, akkor ezt a receptet neked találták ki. Visszahozzák az ízek egy kicsit a nyarat, és jó időt! Készítsd el te is, lepd meg vele a családot és a barátokat. Szuper köret lesz hétvégén a csirke mellé! Mutatjuk a receptet:

Step,By,Step.,Preparing,Classic,Mashed,Potatoes,For,Thanksgiving,Dinner.
Fotó: Arina P Habich

Hozzávalók:

  • 1 kg aranyburgonya
  • 2 db krémsajt/ vagy 20 dkg feta sajt
  • bors
  • kömény/ ha szereted
  • pici pirospaprika
  • 1/2 csésze petrezselyem
  • 1/2 csésze olívabogyó/kalamata
  • 1/2 csésze lila hagyma
  • olívaolaj

Így készítsd el:

  1. A krumplit 1 tk sóval főzd meg puhára; a végeredmény legyen villával könnyen összenyomható. Majd szűrd le a vizet.
  2. Egy tálba nyomd össze a krumplit, tedd hozzá a sajtot, a petrezselymet, az olívabogyót, a lila hagymát, keverd meg.
  3. Tedd hozzá a fűszereket, egy kevés olívaolajat még önthetsz rá.
  4. Melegen tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek