RETRO RÁDIÓ

Ezt kell tenni tej helyett a krumplipürébe, bámulatosan krémes lesz

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 30. 18:41

A tej nem mindig tesz jót a pépesre nyomkodott krumplinak, mert hamar elfolyósodik tőle a püré. Érdemes egy kis extrát vinni ebbe a finom köretbe, jöhet a görög joghurt!

A krumplipüré nem csak ízletesebb, de egészségesebb is, ha tej helyett sima görög joghurttal készíted el. Utóbbinak alacsonyabb a zsír-, ugyanakkor magas a fehérje- és kálciumtartalma. Fantasztikus ízt ad a burgonyapüréhez a krémes vaj is. Kevesebb tejet használj, mert a joghurt könnyűvé teszi a köretet. Íme a recept, amit ha elkészítesz, az egész család odáig lesz érte. Vigyázat, függőséget okozhat!

Krumplipüré görög joghurttal

Delicious,Creamy,Mashed,Potatoes,With,Butter,,Fresh,Herbs,And,Freshly-cracked
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg jó minőségű krumpli (Ella vagy Gülbaba burgonya)
  • 5  ek görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 0,3 dl tej
  • 3 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg a burgonyát, vágd fel kockákra és forró vízben főzd meg.
  2. Főzés közben egy tálba mérd ki a joghurtot, tejet, sózd, borsozd, tedd bele a szerecsendiót. A fokhagymát reszeld le és keverd az alaphoz.
  3. A megfőtt burgonyát szűrd le, add hozzá a fűszeres keveréket és a vajat. Botmixerrel legalább 5 percig turmixold.  
  4. Petrezselyemmel vagy snidlinggel, újhagymával, esetleg zsályával tálalhatod.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.