
Ezt kell tenni tej helyett a krumplipürébe, bámulatosan krémes lesz
A tej nem mindig tesz jót a pépesre nyomkodott krumplinak, mert hamar elfolyósodik tőle a püré. Érdemes egy kis extrát vinni ebbe a finom köretbe, jöhet a görög joghurt!
A krumplipüré nem csak ízletesebb, de egészségesebb is, ha tej helyett sima görög joghurttal készíted el. Utóbbinak alacsonyabb a zsír-, ugyanakkor magas a fehérje- és kálciumtartalma. Fantasztikus ízt ad a burgonyapüréhez a krémes vaj is. Kevesebb tejet használj, mert a joghurt könnyűvé teszi a köretet. Íme a recept, amit ha elkészítesz, az egész család odáig lesz érte. Vigyázat, függőséget okozhat!
Krumplipüré görög joghurttal

Hozzávalók:
- 1 kg jó minőségű krumpli (Ella vagy Gülbaba burgonya)
- 5 ek görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 0,3 dl tej
- 3 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
Így készítsd el:
- Hámozd meg a burgonyát, vágd fel kockákra és forró vízben főzd meg.
- Főzés közben egy tálba mérd ki a joghurtot, tejet, sózd, borsozd, tedd bele a szerecsendiót. A fokhagymát reszeld le és keverd az alaphoz.
- A megfőtt burgonyát szűrd le, add hozzá a fűszeres keveréket és a vajat. Botmixerrel legalább 5 percig turmixold.
- Petrezselyemmel vagy snidlinggel, újhagymával, esetleg zsályával tálalhatod.
Jó étvágyat!






