Létrehozva: 2022.08.30.

Ezt kell tenni tej helyett a krumplipürébe, bámulatosan krémes lesz

A tej nem mindig tesz jót a pépesre nyomkodott krumplinak, mert hamar elfolyósodik tőle a püré. Érdemes egy kis extrát vinni ebbe a finom köretbe, jöhet a görög joghurt!

Szerző Sors Edina

A krumplipüré nem csak ízletesebb, de egészségesebb is, ha tej helyett sima görög joghurttal készíted el. Utóbbinak alacsonyabb a zsír-, ugyanakkor magas a fehérje- és kálciumtartalma. Fantasztikus ízt ad a burgonyapüréhez a krémes vaj is. Kevesebb tejet használj, mert a joghurt könnyűvé teszi a köretet. Íme a recept, amit ha elkészítesz, az egész család odáig lesz érte. Vigyázat, függőséget okozhat!

Krumplipüré görög joghurttal

Delicious,Creamy,Mashed,Potatoes,With,Butter,,Fresh,Herbs,And,Freshly-cracked
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg jó minőségű krumpli (Ella vagy Gülbaba burgonya)
  • 5  ek görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 0,3 dl tej
  • 3 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg a burgonyát, vágd fel kockákra és forró vízben főzd meg.
  2. Főzés közben egy tálba mérd ki a joghurtot, tejet, sózd, borsozd, tedd bele a szerecsendiót. A fokhagymát reszeld le és keverd az alaphoz.
  3. A megfőtt burgonyát szűrd le, add hozzá a fűszeres keveréket és a vajat. Botmixerrel legalább 5 percig turmixold.  
  4. Petrezselyemmel vagy snidlinggel, újhagymával, esetleg zsályával tálalhatod.

Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek