Nem kell húsvétig várnod! Itt a legfinomabb répatorta receptje, ezt neked is ismerned kell! Készítsd el egy napsütéses hétvégén, idézd fel a tavaszt!
Bár a húsvét még messze van, a tavaszt mindenki nagyon várja. Nem kell viszont várnod ezzel az isteni répatortával, akár már ezen a hétvégén is elkészítheted! Idézd fel a tavasz ízeit! Mutatjuk a legjobb receptet!
Fotó: Ivanna Pavliuk / Shutterstock.com
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
2 tk sütőpor
30 dkg cukor/barnacukor
0,5 tk só
0,5 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
3 db sárgarépa
4 db tojás
1 dl olaj
1 tk vaníliakivonat
marcipán
dekorcukor
krémhez:
7,5 dkg vaj
22 dkg Mascarpone
30 dkg porcukor
2 tk vanília kivonat
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra. Közben vajazd és vékonyan lisztezd ki a 25x40 cm-es tepsit.
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát és a darált diót.
Másik tálban keverd össze habverővel a tojást, az olajat és a vaníliát. Add hozzá a megtisztított, lereszelt répát. Keverd el. Majd add hozzá a lisztes alapkeveréket, és dolgozd össze az egészet.
A masszát simítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mehet is az előmelegített sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt lesz kész. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e rendesen. Ha elkészült, hagyd hűlni.
A krémhez keverd krémesre a mascarponét a vajat és a vaníliát, majd add hozzá a porcukrot is. Ha ez készen van, egyengesd el a sütemény tetején.
A marcipánból formázz répákat, szúrd bele a kis zöld levélcukrokat és díszítsd fel a sütit.
Készen is van a szuper répatorta, szeletelve tálalhatod is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.