FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.27.

Így készül a tökéletes répatorta, ez lesz a tavasz nagy kedvence

Nem kell húsvétig várnod! Itt a legfinomabb répatorta receptje, ezt neked is ismerned kell! Készítsd el egy napsütéses hétvégén, idézd fel a tavaszt!

Bár a húsvét még messze van, a tavaszt mindenki nagyon várja. Nem kell viszont várnod ezzel az isteni répatortával, akár már ezen a hétvégén is elkészítheted! Idézd fel a tavasz ízeit! Mutatjuk a legjobb receptet!

Pieces,Of,Carrot,Cake,With,Walnuts,With,Icing,Cream,On
Fotó: Ivanna Pavliuk / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tk sütőpor
  • 30 dkg cukor/barnacukor
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 3 db sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • marcipán
  • dekorcukor

krémhez:

  • 7,5 dkg vaj
  • 22 dkg Mascarpone
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tk vanília kivonat

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra. Közben vajazd és vékonyan lisztezd ki a 25x40 cm-es tepsit.
  2. Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát és a darált diót.
  3. Másik tálban keverd össze habverővel a tojást, az olajat és a vaníliát. Add hozzá a megtisztított, lereszelt répát. Keverd el. Majd add hozzá a lisztes alapkeveréket, és dolgozd össze az egészet.
  4. A masszát simítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mehet is az előmelegített sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt lesz kész. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e rendesen. Ha elkészült, hagyd hűlni.
  5. A krémhez keverd krémesre a mascarponét a vajat és a vaníliát, majd add hozzá a porcukrot is. Ha ez készen van, egyengesd el a sütemény tetején.
  6. A marcipánból formázz répákat, szúrd bele a kis zöld levélcukrokat és díszítsd fel a sütit.
  7. Készen is van a szuper répatorta, szeletelve tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek