kulcsár edina
II. Erzsébet királynő egykori szakácsa most elárulta, hogy a legtöbb ember több hibát vét a kolbász sütésénél. Lássuk, hogyan lesz tökéletes!
A mesterszakács szerint szinte mindenki rossz technikával áll neki a kolbászsütésnek, és emiatt nem lesz tökéletes a végeredmény. Jeff Baker Michelin-csillagos séf a Mirror magazinnak elmondta, hogy öt lépést kell betartani ahhoz, hogy a kolbász ne durranjon ki, szaftos legyen belül, kívül pedig finom ropogós – és ezt nemcsak a grillkolbászokkal, de a magyar házi kolbásszal is érdemes kipróbálni!
1. Pihentesd egy kicsit
Miután kivettük a kolbászt a hűtőből, érdemes megvárni, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre; így nem fog kirepedni a bőre.
2. Csak jó serpenyőben süsd
Tapadásmentes, vastag falú serpenyőben biztosan nem fog leragadni; és érdemes közepes tűzön sütni.
3. Tegyél alá libazsírt
A liba- vagy kacsazsírból elég egy teáskanálnyi is; oszlasd el egyenletesen a serpenyőben, így ezen tud indulni a sütés. Később a kolbász is enged valamennyi zsírt.
4. Ne zsúfold össze őket
Fontos, hogy sütés közben ne érjenek egymáshoz a kolbászok, ahogyan az is, hogy végig egyenletes legyen a hőmérséklet. Forgasd őket gyakran, hogy minden oldaluk egyforma aranybarnára süljön. A mesterszakács szerint 10-12 perc elég, hogy a kisebb grillkolbászok tökéletesen átsüljenek.
5. Tálalás előtt várj egy kicsit
Az elkészült kolbászokat érdemes pihentetni, így a sütés után szaftosabb lesz a belsejük.
Forrás: life.hu