5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

A sztárséf elárulta: egészen idáig rosszul sütöttük a kolbászt

Létrehozva2024. 01. 15. 12:00

II. Erzsébet királynő egykori szakácsa most elárulta, hogy a legtöbb ember több hibát vét a kolbász sütésénél. Lássuk, hogyan lesz tökéletes!

A mesterszakács szerint szinte mindenki rossz technikával áll neki a kolbászsütésnek, és emiatt nem lesz tökéletes a végeredmény. Jeff Baker Michelin-csillagos séf a Mirror magazinnak elmondta, hogy öt lépést kell betartani ahhoz, hogy a kolbász ne durranjon ki, szaftos legyen belül, kívül pedig finom ropogós – és ezt nemcsak a grillkolbászokkal, de a magyar házi kolbásszal is érdemes kipróbálni!

German,Cuisine.,Juicy,Fried,Chicken,,Beef,And,Pork,Sausages,Lie
Nem elég csak úgy a forró serpenyőbe dobni a kolbászokat! Fotó: Zu Kamilov / Shutterstock

1. Pihentesd egy kicsit

Miután kivettük a kolbászt a hűtőből, érdemes megvárni, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre; így nem fog kirepedni a bőre.

2. Csak jó serpenyőben süsd

Tapadásmentes, vastag falú serpenyőben biztosan nem fog leragadni; és érdemes közepes tűzön sütni.

3. Tegyél alá libazsírt

A liba- vagy kacsazsírból elég egy teáskanálnyi is; oszlasd el egyenletesen a serpenyőben, így ezen tud indulni a sütés. Később a kolbász is enged valamennyi zsírt.

4. Ne zsúfold össze őket

Fontos, hogy sütés közben ne érjenek egymáshoz a kolbászok, ahogyan az is, hogy végig egyenletes legyen a hőmérséklet. Forgasd őket gyakran, hogy minden oldaluk egyforma aranybarnára süljön. A mesterszakács szerint 10-12 perc elég, hogy a kisebb grillkolbászok tökéletesen átsüljenek.

5. Tálalás előtt várj egy kicsit

Az elkészült kolbászokat érdemes pihentetni, így a sütés után szaftosabb lesz a belsejük.

Forrás: life.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.