RETRO RÁDIÓ

Kiszárad a csirkemell? Mutatjuk, mibe áztasd sütés előtt

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 01. 11. 12:00

Nincs is finomabb a szuper puha és ropogós rántott csirkemellnél. Mutatjuk a trükköt, hogy lesz hihetetlen omlós a hús!

Tegyél az asztalra igazán omlós csirkemellet! Ez nem mindig könnyű, mert előfordul, hogy sütés közben kiszárad a csirke és szinte ehetetlenné válik, mire tányérra kerül. Szerencsére van megoldás: ugyanabból a csirkemellből első osztályú rántott hús készíthető! Ehhez viszont érdemes a húst joghurtos, tejfölös vagy tejes pácban pihentetned, mielőtt nekiállnál elkészíteni. Mutatjuk a trükköt, hogyan lesz isteni a hús.

Fried,Chicken,Breast,On,A,Plate
Fotó: shutterstock

Tegyél a tejes pácba, fokhagymát , de tehetsz bele egy kis fehér bort is és zöldfűszereket. A pácos pihentetés után hagyományosan panírozd be a csirkét. Akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha a pácból kivéve simán pirospaprikás lisztben megforgatod, és utána sütöd aranybarnára a csirkemellet. Garantáltan puha és ízletes lesz az ebéd. Íme a szuper egyszerű recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 l tej vagy ( 4 dl tejföl )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Vágd fel a csirkemellet csíkokra, vagy egyszerűen csak klopfold ki a szeleteket vékonyra, és sózd meg.
  2. Helyezd a szeleteket egy tálba, és öntsd fel annyi tejjel, hogy ellepje, majd add hozzá a megpucolt, és összenyomott fokhagymát, takard le fóliával és tedd be a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Másnap öntsd le a pácot róla, megszokott módon panírozd be (liszt, tojás, zsemlemorzsa vagy panko morzsa) és bő olajban süsd ki.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.