
Kiszárad a csirkemell? Mutatjuk, mibe áztasd sütés előtt
Nincs is finomabb a szuper puha és ropogós rántott csirkemellnél. Mutatjuk a trükköt, hogy lesz hihetetlen omlós a hús!
Tegyél az asztalra igazán omlós csirkemellet! Ez nem mindig könnyű, mert előfordul, hogy sütés közben kiszárad a csirke és szinte ehetetlenné válik, mire tányérra kerül. Szerencsére van megoldás: ugyanabból a csirkemellből első osztályú rántott hús készíthető! Ehhez viszont érdemes a húst joghurtos, tejfölös vagy tejes pácban pihentetned, mielőtt nekiállnál elkészíteni. Mutatjuk a trükköt, hogyan lesz isteni a hús.

Tegyél a tejes pácba, fokhagymát , de tehetsz bele egy kis fehér bort is és zöldfűszereket. A pácos pihentetés után hagyományosan panírozd be a csirkét. Akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha a pácból kivéve simán pirospaprikás lisztben megforgatod, és utána sütöd aranybarnára a csirkemellet. Garantáltan puha és ízletes lesz az ebéd. Íme a szuper egyszerű recept:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- 1 l tej vagy ( 4 dl tejföl )
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj
Így készítsd el:
- Vágd fel a csirkemellet csíkokra, vagy egyszerűen csak klopfold ki a szeleteket vékonyra, és sózd meg.
- Helyezd a szeleteket egy tálba, és öntsd fel annyi tejjel, hogy ellepje, majd add hozzá a megpucolt, és összenyomott fokhagymát, takard le fóliával és tedd be a hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap öntsd le a pácot róla, megszokott módon panírozd be (liszt, tojás, zsemlemorzsa vagy panko morzsa) és bő olajban süsd ki.
Jó étvágyat!







