RETRO RÁDIÓ

Összekaptak a kocsonya miatt a háziasszonyok, egy hozzávaló miatt borult a bili

Létrehozva2023. 12. 29. 18:30

Nem telhet el a tél anélkül, hogy legalább egyszer ne készülne otthon kocsonya! Mindenkinek van egy tuti receptje, de a háziasszonyokat alaposan megdöbbentette egy szokatlan hozzávaló...

Az interneten szereti mindenki megosztani a tuti receptjét, ám ha ezt fórumokon vagy Facebook csoportokban teszi, könnyen lehet, hogy megbotránkoztat vele másokat. Így járt az a háziasszony is, aki a főtt tojással készült kocsonyájával büszkélkedett nemrég; kapott asszonytársaitól hideget-meleget, de az is kiderült, hogy jócskán akadnak még rajta kívül, akik így készítik. Nemcsak táplálóbb a főtt tojással, de tökéletesen passzolnak az ízek is; mondja, aki így szokta elkészíteni. Van, aki a tojás mellett szeletelt, főtt répát is tesz a tányérba, mielőtt leönti a kocsonyalével. Az biztos, hogy mutatós így a kocsonya, de hogy finom-e, azt mindenki döntse el maga; elhoztuk a receptet, ha ki szeretnéd próbálni!

Delicious,Aspic,With,Meat,Served,On,White,Wooden,Table,,Flat
Sokan meglepődtek a főtt tojáson és a répán. Fotó: New Africa / Shutterstock

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésköröm
  • 50 dkg füstölt tarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szál sárgarépa
  • só, bors
  • 4 db tojás

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a körmöket, ha kell, borotváld le a szőrt róluk, majd darabold fel őket. Vágd kockákra a füstölt húst, hámozd és mosd meg a hagymát, tisztítsd meg a répákat.
  • Tedd a húsokat egy nagy fazékba, és öntsd fel kb. 4 liter hideg vízzel. Sózd, borsozd . Ha felforrt, szedd le a habját, majd lassú tűzön főzd 5-6 órán keresztül. Az utolsó fél órában tedd bele a hagymát, répákat.
  • Míg fő a kocsonya, főzd keményre a tojásokat, várd meg, míg kihűlnek, majd pucold meg őket, és vágd tetszés szerint negyedekre, vagy szeletekre.
  • Ha már elválik a hús a csontról, vagyis kész a kocsonya, szűrd le. Tányérokba vagy tálakba tegyél a húsokból, a szeletelt répából és a tojásból, majd önts le őket a kocsonyalével. Hideg helyen hagyd megdermedni; ezután már tálalhatod is!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.