Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2023.12.29.

Összekaptak a kocsonya miatt a háziasszonyok, egy hozzávaló miatt borult a bili

Nem telhet el a tél anélkül, hogy legalább egyszer ne készülne otthon kocsonya! Mindenkinek van egy tuti receptje, de a háziasszonyokat alaposan megdöbbentette egy szokatlan hozzávaló...

Az interneten szereti mindenki megosztani a tuti receptjét, ám ha ezt fórumokon vagy Facebook csoportokban teszi, könnyen lehet, hogy megbotránkoztat vele másokat. Így járt az a háziasszony is, aki a főtt tojással készült kocsonyájával büszkélkedett nemrég; kapott asszonytársaitól hideget-meleget, de az is kiderült, hogy jócskán akadnak még rajta kívül, akik így készítik. Nemcsak táplálóbb a főtt tojással, de tökéletesen passzolnak az ízek is; mondja, aki így szokta elkészíteni. Van, aki a tojás mellett szeletelt, főtt répát is tesz a tányérba, mielőtt leönti a kocsonyalével. Az biztos, hogy mutatós így a kocsonya, de hogy finom-e, azt mindenki döntse el maga; elhoztuk a receptet, ha ki szeretnéd próbálni!

Delicious,Aspic,With,Meat,Served,On,White,Wooden,Table,,Flat
Sokan meglepődtek a főtt tojáson és a répán. Fotó: New Africa / Shutterstock

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésköröm
  • 50 dkg füstölt tarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szál sárgarépa
  • só, bors
  • 4 db tojás

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a körmöket, ha kell, borotváld le a szőrt róluk, majd darabold fel őket. Vágd kockákra a füstölt húst, hámozd és mosd meg a hagymát, tisztítsd meg a répákat.
  • Tedd a húsokat egy nagy fazékba, és öntsd fel kb. 4 liter hideg vízzel. Sózd, borsozd . Ha felforrt, szedd le a habját, majd lassú tűzön főzd 5-6 órán keresztül. Az utolsó fél órában tedd bele a hagymát, répákat.
  • Míg fő a kocsonya, főzd keményre a tojásokat, várd meg, míg kihűlnek, majd pucold meg őket, és vágd tetszés szerint negyedekre, vagy szeletekre.
  • Ha már elválik a hús a csontról, vagyis kész a kocsonya, szűrd le. Tányérokba vagy tálakba tegyél a húsokból, a szeletelt répából és a tojásból, majd önts le őket a kocsonyalével. Hideg helyen hagyd megdermedni; ezután már tálalhatod is!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek