tóth gabi
Zamatos, ínycsiklandó és szuper roppanós ez a szilveszteri malacsült. Mutatjuk, hogyan készítsd el!
Hamarosan itt a szilveszter, nem hiányozhat az asztalról a malacsült! Ez az étel akkor csodás, ha belül zamatos és omlós, kívül pedig ropogós. Mutatjuk a receptet, nem fogsz csalódni, sőt! Tökéletes lesz a pecsenyéd!
Jó étvágyat!
Ha bepácolod a sertéshúst, jobb ízű lesz, és lerövidül a sütési idő! Nagyon fontos viszont, hogy a fiatal malac zsenge húsát ne fűszerezd túl! Keverj a száraz páchoz sót, borsot, köményt, és majoránnát is tehetsz bele. A bőrös részét kivéve dörzsöld be a húst. A bordák közé tegyél apróra vágott fokhagymát és szeletelt hagymát, bőrbevágásokba ízlés szerint rozmaringot, kakukkfüvet. Kötözd a húst a csontokra zsineggel, és letakarva 1-2 napra tedd a hűtőbe.