FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.31.

Így készül az isteni szilveszteri malacsült

Zamatos, ínycsiklandó és szuper roppanós ez a szilveszteri malacsült. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Hamarosan itt a szilveszter, nem hiányozhat az asztalról a malacsült! Ez az étel akkor csodás, ha belül zamatos és omlós, kívül pedig ropogós. Mutatjuk a receptet, nem fogsz csalódni, sőt! Tökéletes lesz a pecsenyéd!

 

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös malackaraj
  • bors
  • kömény
  • 2 ek sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej fehér káposzta
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db alma
  •  5 dl sör

Így készítsd el:

  1. A malac bőrét vagdosd be késsel, majd sózd és borsozd, valamint köménnyel is ízesítsd.
  2. Pucold meg a fokhagymát és csíkozd fel, majd a szalonnát is csíkozd, és tűzdeld meg vele a húst minden oldalról.
  3. Pucold meg a hagymát, a káposztát és az almát, gyaluld le és keverd össze sóval, borssal és köménnyel.
  4. Tedd a tepsibe a zöldségeket, locsold meg sörrel, rakd rájuk a malacot, majd lefedve 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 3 óra alatt süsd készre.
  5. Amikor a malachús megpuhult, a sütőt tekerd fel 220 C fokra, és süsd ropogósra nagyjából 20 perc alatt. Sütőben sült krumpli, burgonyasaláta, vagy coleslaw saláta szuper köretek. Tálalhatod is!

Jó étvágyat!

Jó ha tudod!

Ha bepácolod a sertéshúst, jobb ízű lesz, és lerövidül a sütési idő! Nagyon fontos viszont, hogy a fiatal malac zsenge húsát ne fűszerezd túl! Keverj a száraz páchoz sót, borsot, köményt, és majoránnát is tehetsz bele. A bőrös részét kivéve dörzsöld be a húst. A bordák közé tegyél apróra vágott fokhagymát és szeletelt hagymát, bőrbevágásokba ízlés szerint rozmaringot, kakukkfüvet. Kötözd a húst a csontokra zsineggel, és letakarva 1-2 napra tedd a hűtőbe. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek