
Így készül az isteni szilveszteri malacsült
Zamatos, ínycsiklandó és szuper roppanós ez a szilveszteri malacsült. Mutatjuk, hogyan készítsd el!
Hamarosan itt a szilveszter, nem hiányozhat az asztalról a malacsült! Ez az étel akkor csodás, ha belül zamatos és omlós, kívül pedig ropogós. Mutatjuk a receptet, nem fogsz csalódni, sőt! Tökéletes lesz a pecsenyéd!

Hozzávalók:
- 2 kg bőrös malackaraj
- só
- bors
- kömény
- 2 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej fehér káposzta
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 2 db alma
- 5 dl sör
Így készítsd el:
- A malac bőrét vagdosd be késsel, majd sózd és borsozd, valamint köménnyel is ízesítsd.
- Pucold meg a fokhagymát és csíkozd fel, majd a szalonnát is csíkozd, és tűzdeld meg vele a húst minden oldalról.
- Pucold meg a hagymát, a káposztát és az almát, gyaluld le és keverd össze sóval, borssal és köménnyel.
- Tedd a tepsibe a zöldségeket, locsold meg sörrel, rakd rájuk a malacot, majd lefedve 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 3 óra alatt süsd készre.
- Amikor a malachús megpuhult, a sütőt tekerd fel 220 C fokra, és süsd ropogósra nagyjából 20 perc alatt. Sütőben sült krumpli, burgonyasaláta, vagy coleslaw saláta szuper köretek. Tálalhatod is!
Jó étvágyat!
Jó ha tudod!
Ha bepácolod a sertéshúst, jobb ízű lesz, és lerövidül a sütési idő! Nagyon fontos viszont, hogy a fiatal malac zsenge húsát ne fűszerezd túl! Keverj a száraz páchoz sót, borsot, köményt, és majoránnát is tehetsz bele. A bőrös részét kivéve dörzsöld be a húst. A bordák közé tegyél apróra vágott fokhagymát és szeletelt hagymát, bőrbevágásokba ízlés szerint rozmaringot, kakukkfüvet. Kötözd a húst a csontokra zsineggel, és letakarva 1-2 napra tedd a hűtőbe.







