Létrehozva: 2016.11.16.

Így lesz igazán isteni a ropogós malacsült

Itt az ideje kipróbálnod a világ legegyszerûbb sültjét! Ezt minden húsimádó szereti!

Szerző Molnár Hédi

Végre egy igazi húsétel, ami nagyon egyszerűen elkészíthető és amit mindenki imád! Ez a téli szezon sztárja, mely párolt káposztával és hagyás krumplival verhetetlen!

Nem kell megrettenni attól, hogy zsíros és sok benne a koleszterin! Már rég megdőltek azok az elméletek, mely szerint az emberi szervezetre káros a zsír. Hideg téli napokon igenis szükségünk van természetes zsírokra és fehérjékre, hogy ne fázzunk, ezért ne hagyd ki, ezt a mennyei pecsenyét!

Ropogósra sült császárhús

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös császár hús
  • frissen őrölt bors
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

    2. Egy éles késsel vagdosd be a hús bőrét úgy, hogy magát a húst ne vágd be.

    3. Dörzsöld be a hús teljes felületét sóval és frissen őrölt borssal, majd tedd egy tűzálló tálba és mehet a sütőbe!

    4. Süsd 30 percig alufóliával letakarva 220 fokon, majd 25 percig 160 fokra visszavéve a hőfokot.

    5. Vedd le az alufóliát, és süsd ropogósra császárhúst újabb  30 perc alatt.

    TIPP:

    Mielőtt felszeleteled, várj néhány percet. Így sokkal könnyebben tudod a húst szeletelni a bevágások mentén.

     



     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek