Létrehozva: 2023.12.15.

Ettől az apró trükktől lesz tökéletes a halászlé

Ahány ház, annyi szokás, de egy dologban mindenki egyetért: a halászlé az ünnepi asztal egyik főszereplője. Lássuk, mitől lesz olyan, amilyennek lennie kell!

Legyen szó akár a szegedi, akár a bajai halászléről, az fix, hogy mindenki szerint úgy a legfinomabb, ahogy a nagyi készítette. A tökéletes halászlé receptje mögött évtizedes tudás bújik meg, aminek hála ez az étel az ünnep fénypontja lesz. Ha még soha nem készítettél, akkor sem kell tartanod tőle. Bár igényel némi időráfordítást és gondos figyelmet, kezdők is bátran elkészíthetik. A mindmegette.hu-nak Bözsi mama árulta el a legfinomabb halászlé receptjét; lássuk!

Fish,Stew,On,Served,Restaraunt,Table
A tökéletes halászlé megkoronázza az ünnepet. Fotó: Aleksandar Dickov /  Shutterstock

Tökéletes halászlé receptje

Hozzávalók:

  • 4 szelet pontypatkó
  • 1 kg apró hal
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 liter víz
  • 1 tk sertészsír
  • 2 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 csip. őrölt babérlevél
  • 1 csip. őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítés:

  • Vágd apró kockákra a füstölt szalonnát, tedd egy fazékba, és kevés zsíron pirítsd meg. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és dinszteld átlátszóra. Tedd rá az áttört fokhagymát, egy percig süsd őket együtt, majd vedd le a fazekat a tűzről, és keverd el a hagymát az őrölt pirospaprikával. Tedd bele a kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, majd tedd vissza a tűzhelyre a fazekat, és rotyogtasd össze a zöldségeket.
  • Tíz perc múlva tedd a fazékba az apró halakat és a meghámozott egész burgonyákat. Öntsd fel a vízzel, fűszerezd a köménnyel, babérral, borssal, sóval, és addig főzd, míg meg nem puhul a krumpli. Ekkor passzírozd át a levest, majd öntsd vissza az elmosott fazékba.
  • Tedd a levesbe a négy pontypatkót, és főzd pár percig. Erős paprikával tálald.

 

Segít egy trükk, ha kevés az időd

Ha nagyon szűk az időkereted a főzésre, és nincs időd passzírozni a levest, akkor apró halak helyett használhatsz halászlésűrítményt is: főzd meg benne a kockákra vágott krumplikat, majd ezt a levest törd át.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Házasság első látásra szereplői hatalmas titkot árultak el a magánéletükről - videó

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Házasság első látásra: kibékült a TV2 legmegosztóbb sztárpárja? Kiderült az igazság

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús