Létrehozva: 2023.12.15.

Ettől az apró trükktől lesz tökéletes a halászlé

Ahány ház, annyi szokás, de egy dologban mindenki egyetért: a halászlé az ünnepi asztal egyik főszereplője. Lássuk, mitől lesz olyan, amilyennek lennie kell!

Legyen szó akár a szegedi, akár a bajai halászléről, az fix, hogy mindenki szerint úgy a legfinomabb, ahogy a nagyi készítette. A tökéletes halászlé receptje mögött évtizedes tudás bújik meg, aminek hála ez az étel az ünnep fénypontja lesz. Ha még soha nem készítettél, akkor sem kell tartanod tőle. Bár igényel némi időráfordítást és gondos figyelmet, kezdők is bátran elkészíthetik. A mindmegette.hu-nak Bözsi mama árulta el a legfinomabb halászlé receptjét; lássuk!

Fish,Stew,On,Served,Restaraunt,Table
A tökéletes halászlé megkoronázza az ünnepet. Fotó: Aleksandar Dickov /  Shutterstock

Tökéletes halászlé receptje

Hozzávalók:

  • 4 szelet pontypatkó
  • 1 kg apró hal
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 liter víz
  • 1 tk sertészsír
  • 2 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 csip. őrölt babérlevél
  • 1 csip. őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítés:

  • Vágd apró kockákra a füstölt szalonnát, tedd egy fazékba, és kevés zsíron pirítsd meg. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és dinszteld átlátszóra. Tedd rá az áttört fokhagymát, egy percig süsd őket együtt, majd vedd le a fazekat a tűzről, és keverd el a hagymát az őrölt pirospaprikával. Tedd bele a kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, majd tedd vissza a tűzhelyre a fazekat, és rotyogtasd össze a zöldségeket.
  • Tíz perc múlva tedd a fazékba az apró halakat és a meghámozott egész burgonyákat. Öntsd fel a vízzel, fűszerezd a köménnyel, babérral, borssal, sóval, és addig főzd, míg meg nem puhul a krumpli. Ekkor passzírozd át a levest, majd öntsd vissza az elmosott fazékba.
  • Tedd a levesbe a négy pontypatkót, és főzd pár percig. Erős paprikával tálald.

 

Segít egy trükk, ha kevés az időd

Ha nagyon szűk az időkereted a főzésre, és nincs időd passzírozni a levest, akkor apró halak helyett használhatsz halászlésűrítményt is: főzd meg benne a kockákra vágott krumplikat, majd ezt a levest törd át.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek