Létrehozva: 2023.12.03.

Citromos fokhagyma krémleves az idei tél új sztárja

Isteni illata és íze van, gyorsan elkészül, és egészséges is. Ebből a levesből nem érdemes keveset főzni, mert pillanatok alatt elfogy a legnagyobb mennyiség is!

A gőzölgő, illatos téli krémlevesek közül a legkiemelkedőbb ez a különleges, gyors fokhagyma krémleves, amit kevés hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthetsz. Krémessé a fehérbab, pikánssá a fokhagyma és a citromlé elegye teszi. Tele van rostokkal, fehérjékkel, így nemcsak eltelít, táplál is a hideg hónapokban, amikor a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek a támogatásra. Mutatjuk a receptet; vigyázat, függőséget okoz!

White,Plate,With,Hodgepodge,Soup,With,Lemon,On,The,Wooden
Fotó: gillismitch /  Shutterstock

Citromos fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál csilipor
  • 450 gramm fehérbab
  • 1 fél citrom leve és reszelt héja
  • só, bors

Elkészítés:

  • Közepes lángon pirítsd meg az olívaolajban a kockákra vágott lila hagymát, a végén add hozzá a fokhagymát, és együtt párold őket egy percen keresztül. 
  • Add hozzá a fűszereket, az alaplét és a babot. Botmixerrel pürésítsd levest, majd tíz percig közepes lángon főzd. Ezután add hozzá a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd ha kell, még ízesítsd a levest sóval, borssal.
  • Pirítóssal, melegen tálald.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek