
Citromos fokhagyma krémleves az idei tél új sztárja
Isteni illata és íze van, gyorsan elkészül, és egészséges is. Ebből a levesből nem érdemes keveset főzni, mert pillanatok alatt elfogy a legnagyobb mennyiség is!
A gőzölgő, illatos téli krémlevesek közül a legkiemelkedőbb ez a különleges, gyors fokhagyma krémleves, amit kevés hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthetsz. Krémessé a fehérbab, pikánssá a fokhagyma és a citromlé elegye teszi. Tele van rostokkal, fehérjékkel, így nemcsak eltelít, táplál is a hideg hónapokban, amikor a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek a támogatásra. Mutatjuk a receptet; vigyázat, függőséget okoz!

Citromos fokhagyma krémleves
Hozzávalók:
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- ¼ teáskanál csilipor
- 450 gramm fehérbab
- 1 fél citrom leve és reszelt héja
- só, bors
Elkészítés:
- Közepes lángon pirítsd meg az olívaolajban a kockákra vágott lila hagymát, a végén add hozzá a fokhagymát, és együtt párold őket egy percen keresztül.
- Add hozzá a fűszereket, az alaplét és a babot. Botmixerrel pürésítsd levest, majd tíz percig közepes lángon főzd. Ezután add hozzá a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd ha kell, még ízesítsd a levest sóval, borssal.
- Pirítóssal, melegen tálald.






