RETRO RÁDIÓ

Citromos fokhagyma krémleves az idei tél új sztárja

Létrehozva2023. 12. 03. 12:00

Isteni illata és íze van, gyorsan elkészül, és egészséges is. Ebből a levesből nem érdemes keveset főzni, mert pillanatok alatt elfogy a legnagyobb mennyiség is!

A gőzölgő, illatos téli krémlevesek közül a legkiemelkedőbb ez a különleges, gyors fokhagyma krémleves, amit kevés hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthetsz. Krémessé a fehérbab, pikánssá a fokhagyma és a citromlé elegye teszi. Tele van rostokkal, fehérjékkel, így nemcsak eltelít, táplál is a hideg hónapokban, amikor a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek a támogatásra. Mutatjuk a receptet; vigyázat, függőséget okoz!

White,Plate,With,Hodgepodge,Soup,With,Lemon,On,The,Wooden
Fotó: gillismitch /  Shutterstock

Citromos fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál csilipor
  • 450 gramm fehérbab
  • 1 fél citrom leve és reszelt héja
  • só, bors

Elkészítés:

  • Közepes lángon pirítsd meg az olívaolajban a kockákra vágott lila hagymát, a végén add hozzá a fokhagymát, és együtt párold őket egy percen keresztül. 
  • Add hozzá a fűszereket, az alaplét és a babot. Botmixerrel pürésítsd levest, majd tíz percig közepes lángon főzd. Ezután add hozzá a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd ha kell, még ízesítsd a levest sóval, borssal.
  • Pirítóssal, melegen tálald.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.