Van otthon egy káposztád, és ennél valami finomat? Ne gondolkozz túl sokat, kóstold meg ezt a zöldséges palacsintát! Isteni finom reggelire, túróval, de tejföllel és sajttal is fogyaszthatod. Leves után, ebédre is nagyon jó ötlet, a pörkölt mellé pedig egyszerűen egy tökéletes köret. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej vagy szóda
1 kk só
4 ek olaj
A töltelékhez:
70 dkg káposzta
4 ek zsír
1 tk só
1 ek cukor
Így készítsd el:
Dinszteld meg a káposztát, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenéd. Reszeld le, sózd be, hagyd állni 30 percet. Ha levet eresztett, csavard ki.
A zsírt egy lábosban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteld meg. Szórj rá a végén egy nagyon kevés cukrot. Tedd félre hűlni.
Kavard ki a palacsintatésztát. Lisztbe üsd fel a tojásokat, keverd meg, add hozzá fokozatosan a tejet, vagy a szódát. Majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel dolgozd simára.
Kend meg a palacsintasütőt olajjal, és egyesével a szokott módon süsd meg a palacsintákat.
A kész tésztát töltsd meg a káposztával, hajtsd háromszögre, esetleg szórd meg egy kevés reszelt sajttal és told be pár percre a sütőbe. A végén tálald egy kevés tejföllel.