RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el, mi került a palacsintába! Pörkölttel is isteni lehet

Létrehozva2023. 10. 16. 10:00

Isteni ez a palacsinta, ezt neked is meg kell kóstolnod! Az egész család imádni fogja!

Van otthon egy káposztád, és ennél valami finomat? Ne gondolkozz túl sokat, kóstold meg ezt a zöldséges palacsintát!  Isteni finom reggelire, túróval, de tejföllel és sajttal is fogyaszthatod. Leves után, ebédre is nagyon jó ötlet, a pörkölt mellé pedig egyszerűen egy tökéletes köret. Mutatjuk a receptet:

palacsinta
Fotó: SedovaY /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej vagy szóda
  • 1 kk só
  • 4 ek olaj

A töltelékhez:

  • 70 dkg káposzta
  • 4 ek zsír
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Dinszteld meg a káposztát, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenéd. Reszeld le, sózd be, hagyd állni 30 percet. Ha levet eresztett, csavard ki. 
  2. A zsírt egy lábosban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteld meg. Szórj rá a végén  egy nagyon kevés cukrot. Tedd félre hűlni.
  3. Kavard ki a palacsintatésztát. Lisztbe üsd fel a tojásokat, keverd meg, add hozzá fokozatosan a tejet, vagy a szódát. Majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel dolgozd simára. 
  4. Kend meg a palacsintasütőt olajjal, és egyesével a szokott módon süsd meg a palacsintákat.
  5.  A kész tésztát töltsd meg a káposztával, hajtsd háromszögre, esetleg szórd meg egy kevés reszelt sajttal és told be pár percre a sütőbe. A végén tálald egy kevés tejföllel. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.