Létrehozva: 2023.10.16.

Nem hiszed el, mi került a palacsintába! Pörkölttel is isteni lehet

Isteni ez a palacsinta, ezt neked is meg kell kóstolnod! Az egész család imádni fogja!

Van otthon egy káposztád, és ennél valami finomat? Ne gondolkozz túl sokat, kóstold meg ezt a zöldséges palacsintát!  Isteni finom reggelire, túróval, de tejföllel és sajttal is fogyaszthatod. Leves után, ebédre is nagyon jó ötlet, a pörkölt mellé pedig egyszerűen egy tökéletes köret. Mutatjuk a receptet:

palacsinta
Fotó: SedovaY /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej vagy szóda
  • 1 kk só
  • 4 ek olaj

A töltelékhez:

  • 70 dkg káposzta
  • 4 ek zsír
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Dinszteld meg a káposztát, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenéd. Reszeld le, sózd be, hagyd állni 30 percet. Ha levet eresztett, csavard ki. 
  2. A zsírt egy lábosban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteld meg. Szórj rá a végén  egy nagyon kevés cukrot. Tedd félre hűlni.
  3. Kavard ki a palacsintatésztát. Lisztbe üsd fel a tojásokat, keverd meg, add hozzá fokozatosan a tejet, vagy a szódát. Majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel dolgozd simára. 
  4. Kend meg a palacsintasütőt olajjal, és egyesével a szokott módon süsd meg a palacsintákat.
  5.  A kész tésztát töltsd meg a káposztával, hajtsd háromszögre, esetleg szórd meg egy kevés reszelt sajttal és told be pár percre a sütőbe. A végén tálald egy kevés tejföllel. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek