RETRO RÁDIÓ

Mindent visz a füge és a sajt párosa, fantasztikus ez a recept

Létrehozva2023. 10. 17. 14:46

Az utolsó adag füge terem a bokrokon, még van időd elkészíteni ezt a finomságot! Amilyen egyszerű és gyors ez a recept, annyira isteni a végeredmény; az biztos, hogy ebből mindenki repetázni fog!

A füge rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, és ma már egyáltalán nem luxus hazánkban sem, hiszen az enyhe teleknek, forró nyaraknak köszönhetően szinte minden táján megterem az országnak. Ha pedig nincs saját fügenövényed, termelői piacokon viszonylag olcsón juthatsz érett, mézédes fügéhez. Nemcsak magában fogyasztani jó: sajttal isteni csemege, ha pedig meg is sütöd egy kis leveles tésztával ezt a két összetevőt, a végeredmény egy isteni vacsora lesz. Mutatjuk a receptet!

A kecskesajt és a füge isteni párosítás! Fotó: Ripost

Kecskesajtos-fügés falatok

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg kecskesajt
  • 6 db füge
  • 1 tojás
  • friss kakukkfű
Pofonegyszerű elkészíteni, és mindenki imádni fogja! Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • A leveles tésztát terítsd ki, vágd 12 egyforma részre. Kend meg a négyzeteket a felvert tojással.
  • Oszd el a 12 tésztakocka között a kecskesajtot, majd a megmosott és negyedekbe vágott fügéket. Szórj minden kockára egy kevés kakukkfüvet, majd hajtogasd fel a tésztakockák széleit, és tedd a tepsit előmelegített, 200 fokos sütőbe. 15-20 perc alatt süsd ropogósra.
15-20 perc alatt meg is sülnek a falatkák. Fotó: Ripost

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.