
Mindent visz a füge és a sajt párosa, fantasztikus ez a recept
Az utolsó adag füge terem a bokrokon, még van időd elkészíteni ezt a finomságot! Amilyen egyszerű és gyors ez a recept, annyira isteni a végeredmény; az biztos, hogy ebből mindenki repetázni fog!
A füge rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, és ma már egyáltalán nem luxus hazánkban sem, hiszen az enyhe teleknek, forró nyaraknak köszönhetően szinte minden táján megterem az országnak. Ha pedig nincs saját fügenövényed, termelői piacokon viszonylag olcsón juthatsz érett, mézédes fügéhez. Nemcsak magában fogyasztani jó: sajttal isteni csemege, ha pedig meg is sütöd egy kis leveles tésztával ezt a két összetevőt, a végeredmény egy isteni vacsora lesz. Mutatjuk a receptet!

Kecskesajtos-fügés falatok
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg kecskesajt
- 6 db füge
- 1 tojás
- friss kakukkfű

Elkészítés:
- A leveles tésztát terítsd ki, vágd 12 egyforma részre. Kend meg a négyzeteket a felvert tojással.
- Oszd el a 12 tésztakocka között a kecskesajtot, majd a megmosott és negyedekbe vágott fügéket. Szórj minden kockára egy kevés kakukkfüvet, majd hajtogasd fel a tésztakockák széleit, és tedd a tepsit előmelegített, 200 fokos sütőbe. 15-20 perc alatt süsd ropogósra.







