kulcsár edina
Van, akinél annyi füge terem, hogy nem tudja hova tenni; ha közéjük tartozol, a lekvár és a befőtt mellett érdemes ezt az ínyencséget is elkészítened belőle. Az egész család imádni fogja!
Minden évben népszerű a birsalmasajt a befőzőszezonban, és nem véletlen, hiszen ez a különleges csemege egész télen kapós – ha el nem fogy addig. Azonban akkor sem kell lemondanod róla, ha nem termett eleget a birsalmafád, vagy nem tudsz olcsón birsalmához jutni a piacon. Ha van bőtermő fügebokor a kertedben, akkor annak a terméséből is készíthetsz isteni finom sajtot, hiszen a fügében rengeteg a pektin, így könnyen elérhető vele a kívánt sajt-állag. Az íze pedig mennyei! Egy Facebook csoportban egy háziasszony, Juhászné Marcsi megosztotta a tuti receptet, érdemes kipróbálni!
Fügesajt recept
Hozzávalók:
Elkészítés: