Létrehozva: 2023.09.25.

Őszi lett a bögrés mákos, fügét is bujtathatsz bele

Micsoda illat jön a konyhából! Ezt az istenien finom sütit nagyon gyorsan elkészítheted. Igazi vendégváró édesség.

Szerző Sors Edina

Ez a sütemény méltóképpen kerül a hétvégi ebéd mellé. A vendégek pedig tuti imádni fogják. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen a bögrés mákosba kerül bele a füge, ettől lesz különleges az íze. Mutatjuk a szuper receptet.

Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 db reszelt alma
  • 1 db reszelt citrom héja
  • 1/2 sütőpor
  • 2 ek vaj
  • 2 db tojás
  • tetejére dísznek dió
  • 8 darab füge félbevágva

Így készítsd el:

  1. Egy tálba keverd össze a mákot, a lisztet és a sütőport. Majd a tojást a cukorral verd habosra, add hozzá a tejet és a vajat. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz. Keverd csomómentesre. 
  2. Mosd meg és pucold meg az almát, majd reszeld le. Ez is és a reszelt citromhéjat is keverd a tésztába.
  3. Tepsit béleld ki sütőpapírral  és öntsd bele a keveréket, majd a megmosott és félbevágott fügéket helyezd bele ízlésesen. A dió darabokat dísznek tedd a tetejére szintén a süteményen szépen elrendezve.
  4. 180 C fokon 20 perc alatt süsd meg készre. 
  5. A biztonság kedvéért nézd meg tűpróbával a sütit, hogy biztosan megsült-e. Szúrj bele hústűt, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen is van. Hagyd kihűlni, és utána szeletelheted is. Édesszájúaknak mehet rá porcukor, de persze nem kötelező!
Fotó: ripost

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek