Micsoda illat jön a konyhából! Ezt az istenien finom sütit nagyon gyorsan elkészítheted. Igazi vendégváró édesség.
Ez a sütemény méltóképpen kerül a hétvégi ebéd mellé. A vendégek pedig tuti imádni fogják. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen a bögrés mákosba kerül bele a füge, ettől lesz különleges az íze. Mutatjuk a szuper receptet.
Fotó: Ripost
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 db reszelt alma
1 db reszelt citrom héja
1/2 sütőpor
2 ek vaj
2 db tojás
tetejére dísznek dió
8 darab füge félbevágva
Így készítsd el:
Egy tálba keverd össze a mákot, a lisztet és a sütőport. Majd a tojást a cukorral verd habosra, add hozzá a tejet és a vajat. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz. Keverd csomómentesre.
Mosd meg és pucold meg az almát, majd reszeld le. Ez is és a reszelt citromhéjat is keverd a tésztába.
Tepsit béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a keveréket, majd a megmosott és félbevágott fügéket helyezd bele ízlésesen. A dió darabokat dísznek tedd a tetejére szintén a süteményen szépen elrendezve.
180 C fokon 20 perc alatt süsd meg készre.
A biztonság kedvéért nézd meg tűpróbával a sütit, hogy biztosan megsült-e. Szúrj bele hústűt, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen is van. Hagyd kihűlni, és utána szeletelheted is. Édesszájúaknak mehet rá porcukor, de persze nem kötelező!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.