RETRO RÁDIÓ

Őszi lett a bögrés mákos, fügét is bujtathatsz bele

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 25. 11:00

Micsoda illat jön a konyhából! Ezt az istenien finom sütit nagyon gyorsan elkészítheted. Igazi vendégváró édesség.

Ez a sütemény méltóképpen kerül a hétvégi ebéd mellé. A vendégek pedig tuti imádni fogják. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen a bögrés mákosba kerül bele a füge, ettől lesz különleges az íze. Mutatjuk a szuper receptet.

Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 db reszelt alma
  • 1 db reszelt citrom héja
  • 1/2 sütőpor
  • 2 ek vaj
  • 2 db tojás
  • tetejére dísznek dió
  • 8 darab füge félbevágva

Így készítsd el:

  1. Egy tálba keverd össze a mákot, a lisztet és a sütőport. Majd a tojást a cukorral verd habosra, add hozzá a tejet és a vajat. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz. Keverd csomómentesre. 
  2. Mosd meg és pucold meg az almát, majd reszeld le. Ez is és a reszelt citromhéjat is keverd a tésztába.
  3. Tepsit béleld ki sütőpapírral  és öntsd bele a keveréket, majd a megmosott és félbevágott fügéket helyezd bele ízlésesen. A dió darabokat dísznek tedd a tetejére szintén a süteményen szépen elrendezve.
  4. 180 C fokon 20 perc alatt süsd meg készre. 
  5. A biztonság kedvéért nézd meg tűpróbával a sütit, hogy biztosan megsült-e. Szúrj bele hústűt, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen is van. Hagyd kihűlni, és utána szeletelheted is. Édesszájúaknak mehet rá porcukor, de persze nem kötelező!
Fotó: ripost

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.