Ez a sütemény méltóképpen kerül a hétvégi ebéd mellé. A vendégek pedig tuti imádni fogják. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen a bögrés mákosba kerül bele a füge, ettől lesz különleges az íze. Mutatjuk a szuper receptet.
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 db reszelt alma
1 db reszelt citrom héja
1/2 sütőpor
2 ek vaj
2 db tojás
tetejére dísznek dió
8 darab füge félbevágva
Így készítsd el:
Egy tálba keverd össze a mákot, a lisztet és a sütőport. Majd a tojást a cukorral verd habosra, add hozzá a tejet és a vajat. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz. Keverd csomómentesre.
Mosd meg és pucold meg az almát, majd reszeld le. Ez is és a reszelt citromhéjat is keverd a tésztába.
Tepsit béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a keveréket, majd a megmosott és félbevágott fügéket helyezd bele ízlésesen. A dió darabokat dísznek tedd a tetejére szintén a süteményen szépen elrendezve.
180 C fokon 20 perc alatt süsd meg készre.
A biztonság kedvéért nézd meg tűpróbával a sütit, hogy biztosan megsült-e. Szúrj bele hústűt, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen is van. Hagyd kihűlni, és utána szeletelheted is. Édesszájúaknak mehet rá porcukor, de persze nem kötelező!