Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.

Szőlőből kompót? Most figyelj, így kell készíteni!

Hamarosan eljön a szüret ideje, érdemes nemcsak borban gondolkodni. Így készíts a szőlőből ízletes kompótot.

A szőlőből nemcsak mustot vagy bort lehet készíteni, hanem isteni kompótot is, ami felidézheti az őszt a hideg téli napokon is.  Nagyon nehéz a boltokban találni szőlő befőttet, pedig isteni finom. Fogyaszthatod magában, de húsok mellé is kifejezetten kellemes. Mutatjuk a receptet!

Jam,Of,Green,Grapes,On,A,Wooden,Background.,Selective,Focus.
Fotó: Veronika Idiyat / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 1 kg leszedett (mag nélküli) szőlő
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 1-2 szegfűszeg
  • 1 késhegynyi citromsav

Így készítsd el:

  1. A kemény héjú, nagy szemű fehér vagy piros szőlőt mosd meg. Kiforrázott üvegekbe tedd bele.
  2. Oldd fel a cukrot a vízben, tedd bele az ízesítőt és forrald fel. 
  3. Öntsd rá a szőlőre forrón, zárd le a tetejét, tedd száraz dunsztba és hagyd kihűlni.

Jó étvágyat!

Tipp:

  • Ügyelj arra, hogy semmi más ne kerüljön az üvegbe, mint az összetevők, mert már egy apró morzsától vagy szárazon maradt levélkétől is megromolhat!
  • Többféle szőlőből is válogathatod az alapanyagot, talán még izgalmasabb ízvilágot is kapsz. A vélemények megoszlanak, vannak, akik magozottan teszik a kompótba, de benne is hagyhatod a magokat. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek