A szőlőből nemcsak mustot vagy bort lehet készíteni, hanem isteni kompótot is, ami felidézheti az őszt a hideg téli napokon is. Nagyon nehéz a boltokban találni szőlő befőttet, pedig isteni finom. Fogyaszthatod magában, de húsok mellé is kifejezetten kellemes. Mutatjuk a receptet!
A kemény héjú, nagy szemű fehér vagy piros szőlőt mosd meg. Kiforrázott üvegekbe tedd bele.
Oldd fel a cukrot a vízben, tedd bele az ízesítőt és forrald fel.
Öntsd rá a szőlőre forrón, zárd le a tetejét, tedd száraz dunsztba és hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ügyelj arra, hogy semmi más ne kerüljön az üvegbe, mint az összetevők, mert már egy apró morzsától vagy szárazon maradt levélkétől is megromolhat!
Többféle szőlőből is válogathatod az alapanyagot, talán még izgalmasabb ízvilágot is kapsz. A vélemények megoszlanak, vannak, akik magozottan teszik a kompótba, de benne is hagyhatod a magokat.